Ezt a tévét imádni fogjuk, főleg a foci Eb és az olimpia alatt

Az LG OLED tévéi egy új világot teremtenek a nappalinkban, szinte semmi dolgunk nincs, csak be kell kapcsolni és hátradőlve élvezni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.28.
teszt

Elképesztő és gyönyörű képi világ

Remek páros (Fotó: LG)

Érdekes az emberi szem, mert nagyon hamar hozzászokik az otthon használt képernyőhöz, viszont amint egy új inger éri, például műszaki áruház kínálatában sorakozó tévének köszönhetően, azonnal realizálja a különbséget. Így voltunk az LG C1-es OLED tévéjével is (OLED48C16LA), amit tesztelésre kaptunk. Percekig csak ámul az ember a szín- és térhatáson, majd próbálgatja a különböző beállításokat, nagy felbontású videókat, majd összedugja a szintén tesztelésre kapott Xbox Series X-szel, hogy elvesszen a játékok birodalmában és valóban beszippantsa, magával ragadja az élmény.

Foci és olimpia

Eb-hangulat (Fotó: Metropol)

Eb- és olimpialázban ég a világ, amit, ha épp nem egy szurkolói zónában figyelünk, akkor ezzel a készülékkel igazán nagy élmény lesz követni. Az opciók között bekészítve találunk több képbeállítást, így könnyen találhatunk kedvünkrevalót, a készítők pedig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy valóban élmény legyen minden másodperc. Legyen szó egy filmről, sportközvetítésről vagy játékról, a mozihatás talán nem túlzó kifejezés az élmény leírására.

Extra távirányító

Kézbe véve azonnal a kis görgőre téved az ujjunk, és máris egy nyilat irányítunk a tévé képernyőjén vele, ami megkönnyíti a kiválasztani kívánt opció elérését, nem kell jobbra, balra le vagy fel léptetni, mint az „ősidőkben”... A mozgásérzékelős Magic Remote távirányító egy egér görgőjére hajaz, hiszen a képernyőn látható kínálatot is scrollozhatjuk kedvünk szerint. Ellátták a legfontosabb appok külön gombjával is, nem kell keresni a menüben, ha netflixezni akarunk például. A házikó gomb mindig visszavisz az alapképernyőre, ami az idősebb generációnak vagy a tévével ismerkedők számára nagy segítség.

Csatlakozók

HDMI-ből bőven el van látva, lesz hova bekötni a konzolt vagy egyéb külső forrást, de természetesen az USB-eszközöket is gond nélkül kezeli, rádughatjuk az Ethernet-kábelt, de digitális optikai csatlakozásra is van lehetőség.

Bőségtál

Nehéz választani (Fotó: Metropol)

Netflix, Amazon, Disney, HBO, YouTube, Spotify és még sorolhatnánk a nagyobb és kisebb szolgáltatókat, akik azonnal az arcunkba tolják kínálatukat. Kérdés, mire fizetünk elő, de a streaming szolgáltatók láthatóan minél inkább azon vannak, felejtsük el a hagyományos tévézést, kapcsoljuk be a készüléket és szörföljünk az ő kínálatukban. Az pedig nem csekély, ember legyen a talpán, aki nem csábul el a hívogató kínálat láttán. Más kérdés, mi fér bele az időnkbe vagy mit enged meg a pénztárcánk.

Nehezen mozgatható

Amilyen vékony a tévé, olyan nagy és nehéz talpat kapott. A legpraktikusabb persze a falra szerelni, hiszen adottságai kiáltanak azért, hogy beleolvadhasson a tapétába, de nem mindenki tudja megoldani a falra szerelést vagy egyszerűen jobban szereti a tévéállványon tartani a készüléket. Ekkor viszont elkerülhetetlen a talapzat használata. Ez nem a régi két kis lábacska, hanem olyan masszív, hogy nem hagyja eldőlni a hajszálvékony készüléket, cserébe megkívánja azt a mélységet, ami a régi készülékek méreteire hajaz. Arról nem is beszélve, hogy olyan súlya lesz a tévének tőle, hogy igen bajos elmozdítani, ha egyszer végre leraktuk valahova. Megfogni márpedig azért is nehéz, mert elkerülhetetlen, hogy ne tapicskoljuk össze a képernyőt a kezünkkel.

Xbox Series X

Enyhe kifejezés, hogy élmény az Xbox Series X-szel OLED tévén játszani... (Fotó: Shutterstock)

A gyártó ajánlásával kaptunk egy Xbox Series X-et, ha már a Microsoft kimondottan ajánlja az LG OLED televízióit, hogy teljeskörűen élvezhessük a játékok nyújtotta élményeket. A konzolok új generációja az előzővel összehasonlítva főleg a képi világban erősített. Legalábbis átlagfelhasználó számára egyértelmű, hogy mennyivel kidolgozottabb itt Messi, Cristiano Ronaldo vagy Gulácsi arca, vagy mennyivel látványosabb szupergonoszokat csépelni Pókemberrel, mint mondjuk az Xbox One-os verzióban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás