Szalonegyetem: Sas-hegytől Farkas-völgyig – régi budai borok nyomában

Az előadás során megismerhetjük, milyen szőlőfajtákból készültek a legendás budai borok, és azt is, kik termelték.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.15.
Módosítva: 2024.05.15.
szőlőművelés burgundi programajánló

A 18–19. században Buda életében meghatározó szerepet játszott a szőlőművelés és bortermelés, a várost szőlőhegyek ölelték körbe, a lakosság jelentős része ebből élt. A bordói és burgundi társaihoz hasonlított budai vörösbor Európa-szerte nagy hírnévre tett szert, legjobbnak a Sas-hegyen termelt italt tartották.

szalonegyetem
Fotó: Facebook

Az eseményen elmondják, hogyan tett szert „a budai vörös” nemzetközi hírnévre, végül, hogy mindezek ellenére miért tűnt el mára.

Az előadó Simon Katalin főlevéltáros (Budapest Főváros Levéltára), a Budapest Főváros Levéltárában 2021-ben rendezett Bor – mindenkor! Szőlőművelés, borkultúra a fővárosban a 17. század végétől napjainkig című kiállítás kurátora.

Jegyárak: 1000 forint
Hegyvidék-kártyával és regisztrációval a belépés ingyenes
Regisztráció nélkül a férőhelyek függvényében látogatható.

Időpont: május 15. 14.30
Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon (1124 Budapest, Törpe u. 2.)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás