Az előadás során megismerhetjük, milyen szőlőfajtákból készültek a legendás budai borok, és azt is, kik termelték.
A 18–19. században Buda életében meghatározó szerepet játszott a szőlőművelés és bortermelés, a várost szőlőhegyek ölelték körbe, a lakosság jelentős része ebből élt. A bordói és burgundi társaihoz hasonlított budai vörösbor Európa-szerte nagy hírnévre tett szert, legjobbnak a Sas-hegyen termelt italt tartották.
Az eseményen elmondják, hogyan tett szert „a budai vörös” nemzetközi hírnévre, végül, hogy mindezek ellenére miért tűnt el mára.
Az előadó Simon Katalin főlevéltáros (Budapest Főváros Levéltára), a Budapest Főváros Levéltárában 2021-ben rendezett Bor – mindenkor! Szőlőművelés, borkultúra a fővárosban a 17. század végétől napjainkig című kiállítás kurátora.
Jegyárak: 1000 forint
Hegyvidék-kártyával és regisztrációval a belépés ingyenes
Regisztráció nélkül a férőhelyek függvényében látogatható.
Időpont: május 15. 14.30
Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon (1124 Budapest, Törpe u. 2.)
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre