Kisvasúti járműbemutató Széchenyihegyen





A Gyermekvasúton december 29-én igazi családi program várja a vonatokért rajongó gyerekeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.29.
Gyermekvasút állomás Budapest

Széchenyihegy állomáson kisvasúti járműbemutatót tartanak, ahol közelebbről is meg lehet nézni a forgalomban ritkábban közlekedő járműveket, fel lehet menni a mozdonyok vezetőfülkéjébe. Az Mk45-ösön kívül Mk48-as és C50-es dízelmozdony, valamint az egyik gőzös sorakozik fel a végállomás tárolóvágányán, de szenes teherkocsi és szalonkocsi is fogadja az érdeklődőket.

A kiállításon bemutatkozik a Gyermekvasút legújabb büszkesége: a felújításról ősszel visszaérkezett 3788 pályaszámú C50-es mozdony, amit 1955-ben gyártottak, szolgálati helyei Oroszlány, Győrszemere, Sajószentpéter, Kapuvár és Szob volt az évtizedek alatt, 1993 óta várta újjászületését. A kismozdonyt Lentiben újították fel, a nagyközönség most először láthatja üzemképesen a budai hegyekben. Fekete társával, a GV,303-as géppel együtt már ketten képviselik a hazai kisvasutakra jellemző, Budapesten igazi kuriózumnak számító mozdonytípust a Gyermekvasúton. A napi forgalomban nem közlekednek, de alkalmanként nosztalgiavonatok élén feltűnnek a Csepel motoros kis erőgépek.

Pénteken 10-től 16 óráig fogadja a látogatókat a rendezvény és az állomás üzemi épületében a 75 éves évfordulóra berendezett időszakos kiállítás is nyitva lesz.  Széchenyihegy állomás várótermében a gyerekeket vasutas kézművesfoglalkozás várja.

Fotó:  Facebook

 

 









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás