Csodáld meg a népszerű popzenei kiállítást a Magyar Zene Házában!





A tárlat nyolc tematikus blokkra bontva ad betekintést 1957-től a rendszerváltozásig, a korszak mindennapjaiba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.10.31.
időszaki kiállítás popzene Magyar Zene Háza

A Nekünk írták a dalt! – A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat nyolc tematikus térben mesél játékosan, izgalmasan a hazai popzene legendáiról. Meglepő technikai megoldásokkal kalauzolja a közönséget a magyar popzene első bő három évtizedén át társadalmi, politikai és szociológiai kitekintéssel, közel ezer négyzetméteren.

NEKÜNK ÍRTÁK A DALT! - A MAGYAR POPULÁRIS ZENE HŐSKORA
Fotó:  Facebook


A magyar popzene minden nemzedék életében jelen van. A Zene Háza 2023 január 22-én nyílt időszaki kiállítása igazi időutazást ígér egy olyan korba, ami minden bizonnyal sokaknak ismerős, talán nosztalgikus, de mindenképpen megkerülhetetlen.

A Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című időszaki kiállítás a Zene Házához híven izgalmas technikai megoldásokkal kalauzolja a közönséget a magyar popzene első bő három évtizedén át társadalmi, politikai és szociológiai kitekintéssel. A hagyományos kiállítási eszközök mellett az időszaki kiállítótérben fellelhetőek olyan kreatív, interaktív megoldások, melyek játékosan vonják be a látogatókat a felfedezésbe.

A kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak legkiemelkedőbb előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire és legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat, a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát.

Az időszaki kiállítás 2024.01.21-ig tekinthető meg. 
További információk itt olvashatók.





 





Ezeket olvastad már?
Népviselet napja 2024 – Örökségünk Rákospalota

Népviselet napja 2024 – Örökségünk Rákospalota

Kinder Tojás Fesztivál 2024 - nézd meg a tehetségkutató döntőjét!

Kinder Tojás Fesztivál 2024 - nézd meg a tehetségkutató döntőjét!

Unokák és nagyszülők hangversenyei – Zenei kaleidoszkóp

Unokák és nagyszülők hangversenyei – Zenei kaleidoszkóp

Beszédes rajzok – Szerényi Gábor grafikusművész kiállítása

Beszédes rajzok – Szerényi Gábor grafikusművész kiállítása

Top hírek

gasztronómia

Startol az Eleven Tavasz

Kezdve a gasztronómia szerelmeseivel, a kultúra- és művészetkedvelőkön át egészen az aktív kikapcsolódni vágyókig, mindenki megtalálhatja majd a számára legkedvesebb programot.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás