Zenélő Budapest – Népzene felsőfokon a Hegyvidéki Kulturális Szalonban





Fellépők: Zsikó Zsuzsanna népdalénekes és Szokolay Dongó Balázs népzenész.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.08.11.
Módosítva: 2023.08.11.
népzene Budapest Zenélő Budapest

Zsikó Zsuzsanna népdalénekes
Junior Prima-díjas népdalénekes előadóművész-népzenetanár. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. A Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Tóth Aladár Zeneiskola népiének-tanára. A 2014, 2018-as Fölszállott a páva döntőse. A Duna Televízió számos műsorának meghívott vendégszereplője. A Zsikó zenekar és a Tarsoly zenekar, a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház és az Alba Regia Táncegyesület táncszínházi produkcióinak szólistája. Fiatalkora ellenére Európa számos országába és a tengerentúlra vitte el a magyar kultúrát.

Fotó: Facebook

Szokolay Dongó Balázs – népi hangszerek
A kárpát-medencei folklór mélyebb tanulmányozása során kezdett népzene-feldolgozással foglalkozni. Így születtek saját kompozíciói elsősorban a dzsessz műfajában, és azok az improvizatív zenei alapok, amelyek magukban hordozzák a régmúlt magyar, román, szerb, horvát, szlovák és cigány kultúrát, ugyanakkor modern, kortárs hangvételűek. Műhelymunkája a népzenében, a történeti zenében és az improvizációban teljesedik ki. A koncertezés mellett zeneszerzéssel és alkalmazott zeneírással (tánc- és bábszínházi zenék) is foglalkozik.
2001-ben Glasgow-ban, az „Academy of Music and Drama” Népzenei Tanszékén adott szóló koncertet magyar és horvát dudán. Rendszeresen koncertezik a Téka, a Vujicsics, a Makám, a Vízöntő együttesekkel; az Etnofon Zenei Társulással, és a Csík zenekarral. A legtöbbet foglalkoztatott magyar zenészek egyikeként partnere, alkotótársa többek között Sebestyén Mártának, Lovász Irénnek és Palya Beának, Szalóki Áginak; tagja volt a Vágtázó Csodaszarvas formációnak is, valamint a Both Miklós Folkside Projectnek.

További információk: http://zenelobudapest.hu

Időpont: augusztus 11., 19.00
Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon (1124 Budapest, Törpe utca 2.)
 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás