Újabb fordulat a gyöngyösi polgármester ügyében - Videó!





Gyöngyös baloldali polgármestere soron kívül kapott koronavírus elleni védőoltást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.27.
Covid-19 elleni védőoltás

Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, jogosulatlanul kért és kapott Covid-19 elleni védőoltást január első napjaiban Hiesz György. A polgármester a városban élőket sem tájékoztatta arról, hogy megkapta a vakcinát.

Belső vizsgálat indult a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, miután kiderült, hogy a város baloldali polgármestere soron kívül kapott koronavírus elleni védőoltást - olvasható a hirtv.hu-n. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint politikai felelőtlenség Hiesz György tette,

Hiesz György a Hír TV riporterének kérdéseire nem válaszolt, később azonban a helyi tévében próbálta tisztázni magát. Azon túlmenően, hogy Hiesz politikai befolyásával visszaélve adatta be magának a védőoltást, több ok miatt is döbbenetes a történet. Egyrészről a magánakcióját eltitkolta a választók elől, másrészről a létező összes szabályt megkerülte, figyelmen kívül hagyta az oltási tervben előírt sorrendet. Könnyen előfordulhat, hogy a településvezető önzésével mástól vette el a lehetőséget - írja az Origo. Az ügy azért is botrányos, mert a baloldal hónapok óta azzal hergeli a közvéleményt, hogy a Magyarországra érkező, illetve a kormány által lekötött oltóanyagok nem biztonságosak. Erre egyikük soron kívül, mindenki mást megelőzve beoltatja magát. Ezzel ismét bizonyítást nyert: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kizárólag politikai érdekekből támadja a vakcinákat, azt remélve, hogy a bizonytalan időszak elhúzódásának a kormány látja kárát.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír Tv-nek azt mondta:

„Kell lennie következményének! Ami a gyöngyösi esetet illeti, gyöngyösiként – Gyöngyösön nőttem fel – kétszeresen megdöbbent a dolog és felhívja a figyelmünk a politikai felelőtlenségre, tehát a polgármester úr még rátett egy lapáttal, amikor nyilatkozott az ügyről, ahol azt mondta, hogy: Ha őt hívják, akkor ő megy. Egyébként nem is regisztrált, meg ő nem is nagyon volt tisztában a protokollal. Kis túlzással nem lehet Magyarországon úgy bekapcsolni egy TV adásra vagy rádióadásra, nem lehet úgy megnyitni egy internetes honlapot, hogy ne az oltásról legyen szó, egyébként okkal. Főleg egy politikusnak, akinek egyébként döntéshozói felelőssége is van, tudnia kell, hogy mi az eljárás. A kórházaknak tartaniuk kell egyébként az eljárásrendet és a polgármesterekre, képviselőkre, bármely politikusra, ugyanazok a szabályok vonatkoznak, akár baloldaliak, akár jobboldaliak. Szerintem ez a felelőtlenség nagyon súlyos az ő esetében”. „Lesz tehát ebből vizsgálat vagy lesz büntetés?” - tette fel kérdését Földi-Kovács Andrea műsorvezető. „Szerintem kell lennie vizsgálatnak, mert valami nem stimmelt. Megvan a rendje annak, hogy hogyan lehet beadni az oltásokat” - válaszolta Dömötör Csaba.

Mindeközben Ausztriában botrány robbant ki az oltási sorrend be nem tartása miatt

Sebastian Kurz kancellár a Kronen Zeitung című osztrák lapnak nyilatkozva elmondta: megengedhetetlen, hogy polgármesterek és feleségeik, illetve helyi prominens személyiségek soron kívül jutottak hozzá a vakcinához. Az osztrák sajtóban jelentek meg arról szóló hírek, hogy Ausztria több tartományában a fel nem használt oltóanyagokat az oltási sorrendben soron következő érintettek - például a nem otthonokban élő 80 éven felüli idősek - helyett polgármesterek, családtagjaik illetve önkormányzati dolgozók kapták meg. Egyikük - Wolfgang Matt, Feldkirch polgármestere - az ORF2 közszolgálati televízió egy késő esti műsorában azzal magyarázta a soron kívüliséget, hogy a „megmaradt kenyeret sem dobjuk ki”. Ezzel arra kívánt utalni, hogy nem az oltási stratégia sorrendjét szegte meg, csupán nem akarta, hogy a megmaradt, fel nem használt oltóanyag veszendőbe menjen. Az esetek sokasága - Vorarlbergben, Tirolban, Karintiában, Alsó- és Felső-Ausztriában, valamint Bécsben - az osztrák kancellárt is megszólalásra késztette. „Dühös vagyok, és morálisan elítélem azt, aki soron kívül, az arra rászoruló idősek és egészségügyi dolgozók elé tolakszik. Továbbra is bízom abban, hogy az oltást végző orvosok, illetve a helyi szervezésben részt vevő felelős koordinátorok az adott település köz javát tekintik szem előtt, és nem a saját, egyéni szempontjaik vezérlik őket” - adott hangot felháborodásának Sebastian Kurz. „Mindazonáltal, az oltások szigorúbb dokumentációja mellett, a jövőben jogi következményekkel is számolnia kell annak, aki visszaélést követ el” - tette hozzá. Mások mellett Werner Kogler alkancellár, Gernot Blümel pénzügyminiszter és több tartományfőnök is elítélte azon helyi politikusokat, akik visszaéltek a kormány oltási stratégiájával, sőt az alkancellár a politikai felelősségre vonást sem zárta ki.  





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás