Jégeső, 50 mm-t meghaladó csapadék: nyolc vármegyére adtak ki másodfokú riasztást

Pokolian indul a hét, tovább romlik az időjárás.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.06.02.
másodfokú riasztás felhőszakadás zivatar

Aki azt gondolta, hogy a június megkönnyebbülést hoz az elmúlt napok csapadékos időjárása után, az nem is tévedhetett volna nagyobbat! Szörnyű idővel indul az előttünk álló hét, június 3-ára nyolc vármegyére adtak ki másodfokú riasztást, ezek közül ötre zivatar, háromra felhőszakadás miatt! Az ország többi részére elsőfokú riasztást rendeltek el zivatar miatt... 

Fotó: met.hu

A HungaroMet honlapjának veszélyjelzése szerint június 3-án, hétfőn Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád és Tolna vármegyékben hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani, miközben a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is! – szól a figyelmeztetés.

Fotó: met.hu

Szintén hétfőre Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyékre felhőszakadás miatt adtak ki másodfokú riasztást, ami azt jelenti, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat!

Jöjjön a Köpönyeg.hu meteorológiai portál prognózisa! 

Hétfőn eleinte csak elszórtan, délutántól délnyugat felől aztán sokfelé várható heves zivatar, felhőszakadás, jégeső. Estétől megerősödik az északnyugati szél. Marad a 25 fok körüli maximum, miközben Budapesten akár 25 mm csapadék is hullhat!
Kedden is elkel a gumicsizma, az esernyő és az esőkabát, legalábbis délelőtt, amikor még többfelé fordul elő zápor, zivatar, majd nyugat felől csökken a felhőzet, egyre naposabb idő valószínű. Erős marad az ÉNy-i szél, a hőmérsékleti maximum 23 fokra mérséklődik.
Szerdán és csütörtökön végre beköszönt a nyár – eső nélkül! Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, csütörtökön délen már kánikula lehet 30 fok körüli csúcsokkal.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás