Zivatar rondít bele az indián nyárba: 16 vármegyére adtak ki riasztást

Eddig tartott csak a szép őszi időjárás?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.23.
zivatar Riasztás prognózis ősz

A meseszép hétvégi és hétfői időjárásnak egy csapásra vége szakad – a HungaroMet oldalán látható veszélyjelzést ábrázoló térképek alapján.

jövődre
Két egymást követő napra is 16 vármegyére adtak ki riasztást zivatar miatt (Fotó: Pexels.com/Jill Burrow)

Keddre és szerdára egyaránt 16 vármegyére adtak ki elsőfokú riasztást zivatar miatt, ám míg szeptember 24-én Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg, addig 25-én Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas vármegye úszhatja meg a durva zivatart, mely során az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de szélerősödés és jégeső előfordulhat!

Fotó: met.hu

A két zivataros napot száraz csütörtök követi, igaz szeptember 26-án erős széllökésekre kell számítani Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala vármegyében.

Fotó: met.hu

Lássuk, milyen időre számíthatunk a következő napokon a Köpönyeg.hu előrejelzése alapján! 

Kedden megnő a felhőzet, kezdetben nyugaton, majd máshol is szórványosan alakul ki záporeső. A délkeleti szél megélénkül. 24-25 fokos meleg lesz.
Szerdán különösen a déli és keleti területeken eshet az eső, majd felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. A hőmérséklet délutánra 19 és 24 fok között alakul.
Csütörtökön változóan felhős idő valószínű. Helyenként zápor is előfordulhat. Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.
Pénteken északnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható zápor, eső. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. ÉNy-on 20, DK-en még 28 fok körüli értékeket mérhetünk.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás