Nyaralni megy a napsütés: ez vár ránk a következő napokban





Tartósan velünk maradnak a felhők az elkövetkező időszakban.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.05.08.
Módosítva: 2024.05.08.
időjárás hőmérséklet csapadék

Micsoda gazdagság! Már ha abból indulunk ki, hogy a májusi eső aranyat ér. Merthogy csapadékból bőven jut majd! Nem biztatnak túl sok jóval az időjósok: bár csütörtöktől már csak néhol, nagyobb eséllyel az Alföldön lehet csapadék, az elmúlt napok szikrázó napsütésétől jó időre elbúcsúzhatunk.

Fotó: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön az északi, északkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-22 fok körül várható. Pénteken ismét előfordulhat zápor, viszont 24 fokig melegszik a levegő. A hétvégén a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan lehet zápor, zivatar, de gyenge marad a légmozgás. Kellemes májusi idő valószínű, délutánonként 20-25 fokkal.

Grafika: koponyeg.hu

Az orvosmeteorológus szerint kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás, náluk a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt nőhet az agyvérzések és a szívinfarktusok veszélye – figyelmeztet Pukoli Dániel.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás