Kiadták a riasztást, elbúcsúzhatunk a napsütéstől





A csodás hétvége után csapadékos hétnek nézünk elébe.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.05.06.
Módosítva: 2024.05.06.
időjárás veszélyjelzés csapadék

Nem sok jót ígér az időjárás az előttünk álló hétre. A jóslatok szerint kedden hidegfront érkezik, ami esőt és hűvösebb levegőt hoz magával

Fotó: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint hétfőn még többnyire napos időre számíthatunk, bár már több helyen előfordulhat zápor, zivatar, emiatt a HungaroMet öt északi vármegyénkre adott ki elsőfokú figyelmeztetést. A délnyugati szél sok helyen megélénkül, különösen a Dunántúlon erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-27 Celsius-fok között alakul.

Grafika: met.hu

Kedden viszont az északi vidékeken vastagabb felhők is megjelenhetnek, és egyre több helyen várható zápor, zivatar, aznapra már az egész országtérképet citromsárgára színezték. A zivatarokat átmeneti szélerősödés kísérheti, a nyugati szél pedig elsősorban az ország déli részén élénkül meg. A délutáni maximumok 21-24 fok között várhatók, de a tartósabban felhős területeken hűvösebb is lehet.

Grafika: met.hu

Szerdán a térképen jól láthatóan délre húzódik a zivatarzóna, de még mindig 6 vármegyénkre érvényes a veszélyjelzés. A zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A levegő már csak 15-21 fok közé melegszik.

Grafika: met.hu

Az orvosmeteorológus szerint jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt viszont az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet – figyelmeztet Pukoli Dániel.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás