Eső, zápor, zivatar: Nem sok jóval kecsegtet az időjárás

A felmelegedésre is még várnunk kell.Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.04.22.
Módosítva: 2024.04.22.
időjárás hőmérséklet csapadék

Több ciklon örvénylik a közelünkben, emiatt a következő 2-3 napban továbbra is változékony, időnként csapadékos, hűvös időjárást jósolnak a meteorológusok. Csak a hét második felében számíthatunk némi melegedésre.

Illusztráció / Fotó: Pexels

Bár az egybefüggő csapadékzóna hétfőn napközben elhagyja hazánkat, ám helyenként mögötte is kialakulhat záporeső. Zivataroktól függetlenül a Dunántúlon és az északkeleti tájakon erősödhet meg az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, éjszakára viszont ismét –1 fokig süllyedhet a hőmérő higanyszála, miközben nem is oly rég még sorra dőltek a melegrekordok.

Grafika: met.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden is fokozatosan beborul az ég, és délutántól egyre többfelé valószínű eső, zápor. Az északkeleti szél egyre inkább megélénkül. Szerdán többfelé, több hullámban várható eső, zápor, zivatar. Csütörtökön ígérkezik némileg jobb idő: aznap már csak néhol fordul elő csapadék, és 10–15 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Az orvosmeteorológus szerint gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a sztrók kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epilepsziás rosszullétek gyakorisága is megnőhet – figyelmeztet Pukoli Dániel.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás