Nem lesz felhőtlen a hétvégi időjárás: több vármegyére is riasztást adtak ki

Mutatjuk, milyen időre számíthatunk az előttünk álló két pihenőnapon.Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.04.05.
időjárárás hőmérséklet veszélyjelzés zivatar

Több időjárási front érint minket a következő napokban, emiatt a Köpönyeg előrejelzése szerint változékony időre számíthatunk. 

(Fotó: Pexels – Képünk illusztráció)

Szombaton napközben a vastagabb, zártabb felhőtakaró délkelet felé elhagyja az országot, mögötte főleg délutántól egyre nagyobb területen napos, fátyolfelhős időre van kilátás. Az északkeleti tájakon néhány helyen eső, zápor, délután esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Emiatt Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet

Szombatra Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére zivatar miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki (Fotó: met.hu)

A nyugatias szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között alakul, könnyen lehet, hogy újabb melegrekordok dőlnek meg. A legtovább felhős keleti tájakon viszont pár fokkal hűvösebb maradhat az idő, éjszaka pedig 7 és 12 fok közé hűl a levegő. Vasárnap azután sok napsütés várható fátyolfelhőkkel, de nem lesz csapadék. A délkeleti szél megélénkülhet. 25 fok körüli, kora nyárias idő valószínű.

Az orvosmeteorológus szerint erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, ami különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítőképességünk is romolhat. Emiatt sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát – figyelmeztet Pukoli Dániel.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás