A lehűlés után ettől az időjárási jelenségtől kell tartanod

Reggeltől estig szenvedsz majd a következő pár napban, ez az oka.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.20.
napi hőingás lehűlés meteogyógyász melegedés hőmérséklet

Az elmúlt napokat jellemző lehűlés a szerdai nap folyamán véget ér, most azonban egy olyan időjárási jelenségre kell készülnöd, ami több napodat is megnehezíti.

A következő pár napban nagy napi hőingásra számíthatsz.
A következő pár napban nagy napi hőingásra számíthatsz – Fotó: Köpönyeg

„A tőlünk északkeletre található hideg örvény hatása gyengül, a negatív hőanomália, amiben szerda reggelig volt részünk, pozitív hőanomáliává változik át” – hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Az elmúlt néhány napban a hajnali és a nappali órákban egyaránt az ilyenkor szokásos értékek alatt volt a hőmérséklet. Ez március 20-án, szerdán megváltozik, a –5 Celsius-fok közeli fagyok után a eddiginél magasabb hőmérsékleti értékekre számíthatsz.

Nagyon erős melegedés veszi kezdetét, ami kapcsán nagy napi hőingásokra számíthatunk, ez pedig egy egészen másfajta terhelést ró a szervezetünkre, mint az eddigi

– jegyezte meg a szakember. A cseppet sem problémamentes időszak velejárója lesz a keringést terhelő panaszok mellett a fejfájás, a vérnyomás ingadozása, a fokozott fáradtság, a szédülés és a rosszullétek szaporodása. Ha te is érzékeny vagy az időjárás gyors változásaira, jóval fokozottabban tapasztalhatod majd ezeket a tüneteket magadon.

Szerdától a nappali hőmérséklet akár 15 Celsius-fok felett is alakulhat, míg a hajnali órákban fagypont közelében lesz a hőmérséklet

– mondta el a meteogyógyász, aki szerint a nagy napi hőingás megviseli majd a szervezeted.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a következő néhány napban is számolni kell ezzel, csütörtökön hajnalban ugyanis –2 és +4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, majd a nap folyamán 13-19 Celsius-fokig emelkedhet. Fokozatosan megvastagszik a felhőzet, de eső, zápor csak estétől fordulhat elő. A nyugati, északnyugati szél néha megélénkül.

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken még több helyen zavarhatják felhők, főként fátyolfelhők a napsütést. Az ország keleti felén erősebben megnövekedhet a felhőzet, itt elszórtan eső, záporok alakulhatnak ki. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 12-19 Celsius-fokra számíthatunk.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás