Kiadták a riasztást: brutális lesz, ami ezekre a vármegyékre vár





Csak 6 vármegye ússza meg az ítéletidőt.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.01.25.
Módosítva: 2024.01.25.
időjárás széllökés másodfokú figyelmeztetés

Csütörtökön napközben viharossá fokozódik a szél. A HungaroMet másodfokú figyelmeztetést adott ki az óránként 90 kilométeresnél erősebb széllökések veszélye miatt Fejér és Pest vármegye területére, míg az ország legnagyobb részére – Vas, Zala, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye kivételével – elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja az óránként 70 kilométert.

Fotó: Pexels

A felhőátvonulások mellett többórás napsütés valószínű, az északkeleti tájakon azonban a nap nagyobb részében továbbra is több lehet a felhő, elvétve előfordulhat zápor is. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 10 fok körül alakul, északkeleten lehet hidegebb idő. Éjszakára általában 1 és 7 fok közé hűl le a levegő, fagy csak a Dunántúl szélárnyékos, kevésbé felhős délnyugati, nyugati részein, illetve az északkeleti határnál valószínű.

Grafika: met.hu

A Köpönyeg orvosmeteorológusa szerint kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol nagyobb stresszt az időjárás, náluk a görcsös panaszok fokozódhatnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a sztrók kialakulásának kockázata is nagyobb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a agyvérzés és a szívinfarktus veszélye – figyelmeztet Pukoli Dániel.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás