Nincs kegyelem: 14 vármegyére adtak ki riasztást ónos eső miatt





A meteorológusok szerint nem az ónos eső az egyetlen veszélyforrás...



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.12.09.
időjárás hófúvás ónos eső tél

Az elmúlt napokban kimutatta foga fehérjét a tél, és vasárnap sem kegyelmez az időjárás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja arról ír, hogy 14 vármegyére adtak ki riasztást ónos eső miatt, csak az északkeleti területek jelentenek kivételt ez alól. Ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben két vármegyénkre (Veszprém és Komárom-Esztergom) a várható hófúvások miatt, amikor nem is annyira a hó mennyisége jelent problémát, mint inkább az, hogy az erős szél torlaszokat emelhet belőle

Grafika: met.hu

Ami a vasárnapi időjárást illeti: napközben sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, északon-északkeleten azonban tovább gyarapodhat a hóréteg. A fagyos reggel után kora délutánra -2 és +4 fok közé melegedhet a levegő, de nyugaton 5-8 fokot is mérhetnek. Éjszaka általában -5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb lesz. 

Grafika: met.hu

A hétvége utáni folytatás viszont nem a nagy havazásról fog szólni, sokkal inkább a szürke, borongós, párás időről. A Köpönyeg középtávú előrejelzése szerint a jövő hétre enyhülés érkezik, amely az ország különböző pontjain más-más mértékben érezteti hatását. Bár hétfőn még szórványosan előfordul eső, zápor, északkeleten pedig hó, havas eső és ónos eső is lehet, de a maximum hőmérséklet már -1 és +9 fok között várható.

Kedden már csak elvétve lehet hószitálás, eső. Néhol időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A csúcsérték 1 és 11 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb hőmérsékleteket.

Szerdán jobbára erősen felhős, borult időre van kilátás. Többfelé elered az eső, záporeső. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban általában 0, +5 fok várható, kora délutánra 2 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön helyenként előfordulhat záporeső, a hegyekben havas eső zápor. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban -5, +3, kora délután 2, 9 fokot mérhetnek.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás