Ha egy édes – akár zérós álomfagyira vágysz, irány Kelenvölgy!
Kelenvölgyben élő olvasónk hívta fel a figyelmünket a lakóhelyén lévő, családi vállalkozásban működő kézműves fagyizóra. Elmentünk megnézni, megérte – kóstolás után meg pláne! A XI. kerület Hunyadi Mátyás út 28. alatti Édes álom kétség kívül felveszi a versenyt a legjobbakkal.
Puszi, pacsi, Bogi, Fecó és Zsu! – így köszönnek a közösségi oldalon az Édes álom házigazdái a törzsvendégeiknek. A való világban pedig olyan családias hangulat van a fagyizóban, mintha régi jó barátok, rokonok járnának ide haza.
Nem csoda Gyöngyösi Boglárka és Nagy Fecó olyan közvetlenséggel és kedvességgel fogadják az elsőre odalátogató vendéget is, mint ahogy csak régi jó ismerősök örülnek a másik embernek. A házaspár maga álmodja meg, és főzi a fagyikülönlegességeket.
Az Édes álom egyik kedvenc specialitása a már nevében is (hát még az ízében!) nosztalgiát árasztó konyakmeggy, no meg a gönci kajszi, amit színe miatt sem lehet észrevétlenül hagyni. A közel húszféle fagyi-álomvariáció között találunk glutén-, tej- és cukormentes változatokat is, amelyek közül a zéró mogyorós tesztelve és kifogástalan! A 8-10 dkg-os gombóc ára 550 forint, a menteseké 650.
A választékot Bogi és Fecó elképzelései mellett a vendégek kívánsága is meghatározza. Ami annál is érthetőbb, hogy a törzsvendégek tartották életben a fagyizót a Covid alatt, és a házaspár számára fontos, hogy ők is mindenben kedvükben járjanak.
Az Édes álom október 1-jétől átalakul sütiző, kávézó és forró csokizós hellyé, kinti melegítőkkel. A házi süteménykülönlegességeket és a vendégnek kiválasztott kávét (ami a tulajdonosoknak is a kedvence) ugyancsak Bogi és Fecó készíti. Bogi már előre készül, mert mivel mentes bejgliket is süt és szezonális megrendelései vannak, húzós lesz a késő őszi és karácsony előtti időszak, ezért őt inkább most a nyári szezonutóig láthatjuk inkább a pult mögött, mert aztán beköltözik a műhelybe sütni.
Bogi és Fecó már a jövő évi fagylaltkínálaton dolgozik, fejben már készülnek a különleges ízkombinációk. Előtte azonban, jövő tavaszra még egy meglepetést tartogatnak a vendégek számára.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre