Mutatjuk olvasónk jól bevált, otthon elkészíthető fagyi receptjét, amit minden szempontból megéri csinálni!
A forró nyári napokban olvasóink is a hideg, hűsítő receptekre koncentrálnak. Hreblay Hanna az otthoni fagylaltkészítésre buzdít minden anyukát. „A legolcsóbb helyen is 550 Ft egy gombóc fagyi, ha az embernek csak 2-3 gyereke van, biztos megéri otthon fagyit főzni. Most a vakáció idején én is nekiálltam” – mesélte a hatgyermekes családanya, aki a gyerkőcöknél is nagy sikert aratott karamellás fagyi receptjét el is küldte nekünk.
Kiválasztok egy alacsony falú edényt, amibe majd fagyasztóba teszem a fagyit. Az üres edényt előtte mélyhűtöm egy keveset. Két bögre cukorból karamellt készítek, sózom, félrehúzva a tűzről 3 dl vízzel felöntöm, ráteszem a fedőt és 120 fokosra hevítem, majd félreteszem. A tejszínhabot felverem, majd hűtőbe teszem. Közben a tojást felverem a maradék 1 bögre cukorral. Ehhez apránként adagolva jöhet a hűlt karamell. A felvert habtejszínt óvatosan beleforgatom. Beleteszem a mélyhűtőből elővett edénybe, és visszateszem. Félóránként átkeverem, kétszer. Utána lehet kiszedni, kupacolni, tetejére pirított mogyorót szórni.
Ha a tejszínt mascarponéval keverjük (mondjuk egy ünnepi alkalomra), még krémesebb lesz a fagyink!
Étcsoki és banán összeturmixolásával, hollandi kakaóport adva hozzá (minden más nélkül) kemény csokifagyit is csinálhatunk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre