Kapható már egész jó áron finom hazai paprika, amelyet persze most elsősorban nyersen és ropogósan érdemes fogyasztani, de azért ha megkívánnánk egy szaftos és tápláló, de szénhidrátszegény paleo töltött paprikát, ne gondolkodjunk sokat! Ennek az ételnek úgyis a paradicsomszósz és a hús adja a szívét-lelkét, a rizst és a rántást elfelejthetjük, ezek hiánya csak növeli a töltött paprikánk eredeti élvezeti értékét.
10 darab tölteni való (TV) paprika
1 kg darálthús (sertés, pulyka, marha vagy vegyes)
1 nagy (vagy 2 kisebb) gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
Kókuszzsír vagy zsír, olaj
só, bors
50 dkg sűrű paradicsomszósz (cukrozatlan)
2,5 dl paradicsomlé (natúr)
A zsiradékon megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát. A darálthúst a fűszerekkel, sóval kedvünk szerint ízesítjük, majd betöltjük a megmosott és kicsumázott TV paprikákat, amelyeket egyesével, a töltelékes oldalán, csúcsával felfelé beleállítunk a zsiradékon piruló hagyma közé a lábas aljára, hogy piruljon a husis rész. Ha több a töltelék, mint a paprika, akkor pucér gombócokat formázunk, és azokat is áthengergetve megpirítjuk egy picit. Ráöntjük a paradicsomszószt és a levet, majd fedő alatt összepuhítjuk. Figyeljünk, hogy ne főzzük szét a paprikákat!
A darálthúshoz rizs helyett keverhetünk reszelt cukkinit vagy reszelt sárgarépát, hogy lazítsa egy kicsit a tölteléket. Fél kiló húshoz kb 10–15 dekányit nyersen összedolgozva.
A paprikák csumáját is feltétlen főzzük bele az ételbe, mert nagyon jó ízt ad neki. Főzés után ezeket kivehetjük, de akár el is fogyasztható.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre