Így nem bűn a nassolás





Ezeket az egyszerű nasikat akár otthon is elkészíthetjük, ehhez nyújt segítséget a Metropol néhány könnyű és gyorsan elkészíthető recepttel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.19.
gasztro nasi

A nassolás olyan programon kívüli étkezés, amit nem terveztünk be. Titkos, bűnös élvezet, ami közben lelkiismeret-furdalást érzünk. Az, hogy valaki háromnál többször eszik egy nap, egyáltalán nem, baj, hiszen valójában az ötszöri étkezés lenne egészséges és ilyenkor az sem gond, ha az uzsonna vagy a tízórai csak egy-két kocka csoki. Ha betervezzük az étkezésünkbe a nassolást és jó minőségű ételt választunk, ráadásul a mennyiséget sem visszük túlzásba, akkor lehet-e úgy nassolni, hogy közben nincs lelkiismeret-furdalásunk.

Mutatunk néhány egészséges, otthon elkészíthető nasit, amivel feldobhatjuk az esti film- vagy sorozatnézést.

Miért érdemes otthon elkészíteni a finomságokat?

Egészségesebb, mint a bolti.

Laktatóbb, mint a közérti.

Sokkal többet készíthetünk, annál, mint amennyi mondjuk egy csipszes zacskóban van.

A receptek nem bonyolultak és nem tart sokáig az elkészítésük.

Csipsz a sütőből

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A burgonyákat alaposan megsikáljuk, uborkagyalun leszeljük.

Egy tálba tesszük a burgonyaszeleteket, hozzáadjuk az olajat, citromlevet és a borsot, majd alaposan átforgatjuk, hogy minden szelet ízesítve legyen.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, meghintjük kevés sóval, és kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Akkor jó, mikor hólyagosodik és épphogy barnulni kezd.

Hozzávalók 4 adaghoz: 8 db burgonya, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, négyszínű bors ízlés szerint, só ízlés szerint

 

Pizzagolyócskák

Elkészítés:

Kitekerjük a tésztát, és felvágjuk kb. 5x7 cm-es téglalapokra. Mindegyikre rárakunk 1-1 szelet szalámit, rádaraboljuk a sajtot, majd befedjük a megmaradt szalámiszeletekkel. A töltelékre hajtjuk a tésztaszéleket, és gyors mozdulatokkal mindből golyót formázunk.

Elrendezzük a töltött pizzagolyókat egy kiolajozott, kerek tortaformában, meghintjük egy kevés borssal, és 10-15 perc alatt, aranyszínűre sütjük a 200 fokos sütőben.

Hozzávalók: 1 csomag konyhakész pizzatészta, 20dkg paprikás szalámi, 10dkg trappista sajt, olaj (a formához), bors

 

Almacsipsz

Elkészítés:

Az almákat nagyon vékony csíkokra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Betoljuk a sütőbe, és légkeveréses üzemmódban 90 °C-on két óráig „sütjük”. Fél óránként megfordítjuk az almaszeleteket.

Amikor már minden nedvességet elvesztette az alma és ropogós, akkor van kész. Amennyiben ízesíteni szeretnénk, akkor azt az utolsó fél órában tegyük (kenjük meg az almaszeleteket tojásfehérjével, és arra szórjuk a kedvenc fűszerünket: fahéj, cukor, mézeskalács fűszerkeverék...).

Hozzávalók 4 adaghoz: 3 darab édesebb alma, 1 teáskanál fahéj

 

Banánturmix:

Elkészítés:

A meghámozott banánt apró darabokra törjük, majd a tejjel, a citromlével és a vaníliás cukorral együtt turmixgépbe tesszük.

Alaposan összeturmixoljuk, majd lehűtjük, és poharakba töltve tálaljuk.

Hozzávalók: 2 db banán, 6 dl tej, fél teáskanálnyi citromlé, 1 csomag vaníliáscukor

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás