
Hihetetlenül érzékenyek: ezek a csillagjegyek kész érzelmi hullámvasutakat élnek át
Mutatjuk, kikről van szó!
Cseréld ki ezt az összetevőt, és nem bánod meg!
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a palacsinta nemcsak nálunk, de az egész világon az egyik legkedveltebb étel, amelyet minden országban máshogy készítenek el. A népszerűsége már csak amiatt is töretlen, mivel viszonylag kevés hozzávalóval, gyorsan és egyszerűen ki lehet keverni a tésztáját, és számtalan töltelékkel variálhatjuk. A legtöbben bizonyára tejjel dúsítják a tésztáját, van azonban egy titkos hozzávaló, ami bársonyosabbá és ízletesebbé teszi a palacsintát, ez pedig nem más, mint az író - írja a Mindmegette.
Az író (buttermilk) eredetileg a vajkészítés mellékterméke volt, de ma már savanyított tejtermékként is kapható. Jellegzetesen enyhén savanykás, krémes ital, amelyet gyakran használnak sütéshez, különösen az amerikai konyhában. Az enyhén savas kémhatása segít lebontani a lisztben található glutént, így a palacsinta puhább, rugalmasabb lesz. Az író természetes térfogatnövelőként is működik, ha szódabikarbónával vagy sütőporral társítják: a palacsinta íze lágyabb, krémesebb lesz, kevésbé „tojásos” vagy „lisztes”.
Mutatjuk, kikről van szó!
Erre a megállapításra jutottak a kutatók.
Erre hívta fel a figyelmet.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.