Tom Parker Bowles megosztott egy reggelireceptet, amelyet valaha II. Erzsébet királynő dédapja, VII. Eduárd imádott. Kamilla fiának 2024-es szakácskönyve, a Cooking & The Crown, több mint 100 olyan receptet ír le, amelyet a király család régebben, de még napjainkban is fogyaszt.
Kamilla királyné fia bemutatta a királyi család egyik receptjét, amely egyszerre finom és egy nagyon egészséges összetevőt is tartalmaz. Tom Parker Bowles a kevéssé ismert receptet a 2024-es Cooking & The Crown című könyvében osztotta meg, amely több mint 100 ételt részletez Viktória királynő uralkodásától egészen III. Károly királyig.
„Zabpehelyben sült hering: klasszikus reggeli recept és az egyik, amit különösen szeretett VII. Eduárd király” – írja a receptkönyv. Bár szokatlanul hangzik ez az étel, de Tom kiemelte, hogy már régóta jelen van a királyi család étrendjében.
A hering, mint más halak, tele van ómega-3 zsírsavakkal, amelyeket gyakran egészséges zsíroknak neveznek. Tudósok és egészségügyi szakemberek gyakran dicsérik a szívre gyakorolt jótékony hatását, mert az ómega-3 csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Ezen túlmenően az ómega-3 zsírsavak az agy egészségének szempontjából is nélkülözhetetlenek. 2012-ben a kutatók azt fedezték fel, hogy az idősebb egyének, akiknél alacsonyabb a vérben a DHA-szint, ami az ómega-3 sav egyik fajtája, hamarabb mutatják az öregedés jeleit.
Ha szeretnéd elkészíteni Tom reggeli receptjét, akkor hét kulcsfontosságú összetevőt kell beszerezned két adag elkészítéséhez: 4 előkészített hering, vaj, zabpehely, 1 citrom (csak a leve szükséges), tabasco szósz, valamint só és bors a fűszerezéshez. Először a heringeket kell vajba forgatni és fűszerezni, majd zabpehelybe is beforgatni és 4-6 percig sütni, a végén pedig citromlével és tabascóval lehet tálalni – írta a Mirror.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre