Nem cukor kell a paradicsom savassága ellen: olasz szakács árulta el, mi a titkos összetevő a tökéletes szószhoz

Érdemes a cukor helyett valami mást tenni az ételbe. De vajon mit? Eláruljuk!



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.10.16.
Módosítva: 2024.10.16.
cukor recept paradicsomszósz répa paradicsom

Még a legtapasztaltabb konyhatündérek is cukrozzák a paradicsomszószt, hogy ne legyen annyira savas, pedig nem ez az alapanyag a jó megoldás erre.

Mitől lesz tökéletes a paradicsomszósz? Ki tudná erre a kérdésre a választ, ha nem egy olasz szakács? – Fotó: Pexels

Az olasz Alessio Pasini konyhájából érkezett a válasz, ami aligha meglepő, hiszen az olaszok maguk is alkalmazzák ezt az alapanyagot a cukor helyett. Alessio elmagyarázta, hogy a cukor azért nem jó, mert bár önmagában semleges kémhatású, fogyasztása savtermelődést eredményezhet. Arról nem beszélve, hogy a mesterséges aromája befolyásolja a paradicsom természetes ízét – írja a mindmegette.hu.

Ezzel szemben az alapvetően édes aromájú sárgarépa anélkül ízesíti meg a szószt, hogy megváltoztatná a paradicsom saját ízvilágát. Magába szívja a paradicsom savasságát, és egy kellemes szószt kapunk.

Tipp: ha nem szeretnél apró répadarabokat beletenni, hagyd egészben a zöldséget, a főzés végén pedig egyszerűen távolítsd el!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás