Hatékonyak és gyorsak ezek a módszerek!
Az ételeknek és az egészségünknek is nagyon jót tesz a fokhagyma, sajnos azonban még napokig érezhető marad rajtunk és a környezetünkben utána az illata. A fokhagyma erős szagáért az allicin nevű vegyület felelős, amely akkor keletkezik, amikor a fokhagyma sejtjei megsérülnek – például szeletelés, préselés vagy rágás hatására. A mindmegette.hu összegyűjtöttöte a házi praktikákat, amivel könnyedén megszabadulhatsz a fokhagymaszagtól.
Dörzsöld át a kezedet egy rozsdamentes acéldarabbal (pl. hideg evőeszközzel) hideg víz alatt. Ez képes semlegesíteni a kellemetlen szagokat. Az is jó megoldás, ha citromlével öblíted le a kezed, vagy egy fél citrommal átdörzsölöd, majd hideg vízzel átöblíted a kezed.
Ha szódabikarbóna és só keverékével mosol kezed, biztos lehet benne, hogy lemosod a kellemetlen szagokat.
A petrezselyem olaja semlegesíti a szájban a fokhagymaszagot, így egy fokhagymás étel után érdemes egy-egy szálat elrágcsálni. Emellett az alma és a tej fogyasztása is megszünteti a hagymaszagú leheletet, mert a bennük lévő vegyületek megkötik a hagymaszagért felelős allicint.
Egy teáskanálnyi szódabikarbónával kevert víz is csodákra képes, ha öblögetsz vele.
A szellőztetés az egyik leghatékonyabb megoldás, de ha egy fazék vízbe öntesz pár csepp ecetet vagy citromlevet és felforralod, a gőzzel felszálló anyagok semlegesítik a szagokat.
Helyezz ki szódabikarbónát tartalmazó kis tálkákat a konyhába, ezek is pillanatok alatt felszívják a szagokat.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre