Gyors és egyszerű házi praktikák a büdös fokhagymaszag eltüntetésére

Hatékonyak és gyorsak ezek a módszerek!



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.10.29.
fokhagyma házi praktika fokhagymaszagú lehelet

Az ételeknek és az egészségünknek is nagyon jót tesz a fokhagyma, sajnos azonban még napokig érezhető marad rajtunk és a környezetünkben utána az illata. A fokhagyma erős szagáért az allicin nevű vegyület felelős, amely akkor keletkezik, amikor a fokhagyma sejtjei megsérülnek – például szeletelés, préselés vagy rágás hatására. A mindmegette.hu összegyűjtöttöte a házi praktikákat, amivel könnyedén megszabadulhatsz a fokhagymaszagtól.

Fotó: Pixabay

1. Kézről és bőrről eltüntetés

Dörzsöld át a kezedet egy rozsdamentes acéldarabbal (pl. hideg evőeszközzel) hideg víz alatt. Ez képes semlegesíteni a kellemetlen szagokat. Az is jó megoldás, ha citromlével öblíted le a kezed, vagy egy fél citrommal átdörzsölöd, majd hideg vízzel átöblíted a kezed.

Ha szódabikarbóna és só keverékével mosol kezed, biztos lehet benne, hogy lemosod a kellemetlen szagokat.

2. Kellemetlen lehelet

A petrezselyem olaja semlegesíti a szájban a fokhagymaszagot, így egy fokhagymás étel után érdemes egy-egy szálat elrágcsálni. Emellett az alma és a tej fogyasztása is megszünteti a hagymaszagú leheletet, mert a bennük lévő vegyületek megkötik a hagymaszagért felelős allicint.

Egy teáskanálnyi szódabikarbónával kevert víz is csodákra képes, ha öblögetsz vele.

3. Friss levegő

A szellőztetés az egyik leghatékonyabb megoldás, de ha egy fazék vízbe öntesz pár csepp ecetet vagy citromlevet és felforralod, a gőzzel felszálló anyagok semlegesítik a szagokat.

Helyezz ki szódabikarbónát tartalmazó kis tálkákat a konyhába, ezek is pillanatok alatt felszívják a szagokat.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás