Apró trükk, így lesz tökéletes a kelt tészta az ünnepnapra

Ezt kell tenned, ha igazán finom aranygaluskát akarsz enni.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.08.20.
Módosítva: 2024.08.20.
tészta Mindmegette ünnepnap

Kelt tésztát készíteni nem olyan egyszerű feladat, sokan félnek is tőle, pedig csak egy-két trükköt kell ismerni hozzá, hogy mennyeien foszlós, igazán puha, egyszóval tökéletes legyen a kelt tészta! A Mindmegette videójából kiderül a titok.

Making,Dough,By,Female,Hands,At,Bakery
Fotó: Africa Studio

A foszlós, puha kelt tészta receptje az alapanyagokon, pontosabban azok hőmérsékletén is múlik. A lisztet a hűvös kamrában, a tojást, a tejet, a vajat és az élesztőt pedig a hűtőben tároljuk. Ahhoz azonban, hogy a tészta tökéletesre keljen minden alapanyagnak szoba-hőmérsékletűnek kell lennie.

 

Milyen sütemény készíthető kelt tésztából?

A kelt tésztából készíthető kürtőskalács sütőben sütve, foszlós ostoros kalács, amerikai fahéjas csiga, azaz cinnabon, bukta, és sok más finomság mellett aranygaluska is.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás