Egy ételrajongó megosztotta pofonegyszerű receptjét a „világ legjobb hamburgeréhez” – és mindössze 10 percet vesz igénybe otthon elkészíteni néhány alapvető hozzávalóval.
Adam James Pollock író és fotós a közösségi médiában osztotta meg elronthatatlan receptjét 69 ezer követőjével.
„Ne nyomkodjuk össze a húst, csak lazán kell összetapasztani, ahogy a képen is látszik, különben túlságosan megkeményedik a hús” – ajánlotta.
Ha a serpenyő nagyon felforrósodott, tegyünk bele egy evőkanál vajat. Ez soknak tűnhet, de tele van ízzel, és megakadályozza, hogy az étel hozzáragadjon a serpenyőhöz. Amikor serceg, a hőmérséklet megfelelő.
Adam úgy folytatta, hogy egy marhahúsgolyót tett a bugyborékoló vajra, és addig nyomta, amíg nagyjából 3 cm vastag lett.
Ehhez a lépéshez bármit használhat, például egy másik serpenyőt vagy tányért
– tette hozzá.
Miközben a hús sercegett, sóval és borssal ízesítette, majd addig pirította a zsemléket, amíg megfelelőek nem lettek.
Amikor a marhahúspogácsa körben és a felső széle körül barnulni kezd, készen áll a megfordításra
– írta következő lépésében. „Fordítsuk meg a pogácsát, és tegyünk rá egy szelet sajtot” – tanácsolta Adam a nézőknek.
Ezután fogj egy evőkanalat. Döntsd magad felé a serpenyőt, és a kanál segítségével kend meg a húspogácsát a serpenyő alján összegyűlt vajjal és a marhahúsból lecsöpögő szafttal.
Amikor a zsemle tökéletesen megpirult, Adam azt javasolta, hogy tetszőlegesen kenjük meg szósszal az alsó zsemlét és tegyünk rá salátát. „Amikor a sajt elkezd olvadni, helyezzük a húspogácsát is az alsó zsemlére” – mondta tovább a receptet.
Majd végezetül egy utolsó tanácsot adott a férfi:
Adjunk hozzá bármilyen más feltétet, amit szeretnénk, és fejezzük be a felső zsemlével! Ezúttal a házi ecetes lilahagymát és egy helyi paradicsomos ízvilágot választottam, de nyugodtan legyünk kreatívak! Remélem élvezni fogod!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre