Otthon is tíz perc alatt elkészítheted „a világ legjobb hamburgerét”

Egy ételrajongó megosztotta pofonegyszerű receptjét a „világ legjobb hamburgeréhez” – és mindössze 10 percet vesz igénybe otthon elkészíteni néhány alapvető hozzávalóval.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.22.
Módosítva: 2024.08.22.
hamburger recept gasztro

Adam James Pollock író és fotós a közösségi médiában osztotta meg elronthatatlan receptjét 69 ezer követőjével. 

„Ne nyomkodjuk össze a húst, csak lazán kell összetapasztani, ahogy a képen is látszik, különben túlságosan megkeményedik a hús” – ajánlotta.

Ha a serpenyő nagyon felforrósodott, tegyünk bele egy evőkanál vajat. Ez soknak tűnhet, de tele van ízzel, és megakadályozza, hogy az étel hozzáragadjon a serpenyőhöz. Amikor serceg, a hőmérséklet megfelelő.

Adam úgy folytatta, hogy egy marhahúsgolyót tett a bugyborékoló vajra, és addig nyomta, amíg nagyjából 3 cm vastag lett. 

Ehhez a lépéshez bármit használhat, például egy másik serpenyőt vagy tányért

 – tette hozzá.

Miközben a hús sercegett, sóval és borssal ízesítette, majd addig pirította a zsemléket, amíg megfelelőek nem lettek. 

Amikor a marhahúspogácsa körben és a felső széle körül barnulni kezd, készen áll a megfordításra

– írta következő lépésében. „Fordítsuk meg a pogácsát, és tegyünk rá egy szelet sajtot” – tanácsolta Adam a nézőknek. 

Ezután fogj egy evőkanalat. Döntsd magad felé a serpenyőt, és a kanál segítségével kend meg a húspogácsát a serpenyő alján összegyűlt vajjal és a marhahúsból lecsöpögő szafttal.

Amikor a zsemle tökéletesen megpirult, Adam azt javasolta, hogy tetszőlegesen kenjük meg szósszal az alsó zsemlét és tegyünk rá salátát. „Amikor a sajt elkezd olvadni, helyezzük a húspogácsát is az alsó zsemlére” – mondta tovább a receptet. 

Majd végezetül egy utolsó tanácsot adott a férfi: 

Adjunk hozzá bármilyen más feltétet, amit szeretnénk, és fejezzük be a felső zsemlével! Ezúttal a házi ecetes lilahagymát és egy helyi paradicsomos ízvilágot választottam, de nyugodtan legyünk kreatívak! Remélem élvezni fogod!

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás