Csodaszer: ez a házi készítésű spray elűzi a szárnyas hangyákat

Egy szakértő osztotta meg a tippjét.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.07.27.
hangya praktika házi praktika

Egyre több repülő hangya jelenik meg a kertekben, de ha te sem akarsz vegyszereket használni ellenük, mutatunk egy nagyon jó, természetesebb módszert, amivel elűzheted őket.

Fotó: Pixabay

Az új királynő több ezer hímmel felfegyverkezve hagyja el a fészkét, hogy saját kolóniáját megalapítsa - ezek a rovarok pedig a konyhában, kertben jelennek meg - írja a Mirror. A rovarok a portál szerint viszkető csípést képesek okozni a bőrön. Szerencsére van egy gyors megoldás a kellemetlenség megelőzésére. 

James Ewens, kertészeti szakértő azt állítja, hogy bár a repülő hangyák fájdalmat okoznak az embereknek, valójában nagyon hasznosak a környezet számára. Ezért javaslata szerint ne vegyszer alapú termékeket használjunk ellenük, hanem környezetbarát módon riasszuk el a rovarokat.

Válasszunk inkább illóolajokat és természetes összetevőket

- kezdte a szakember.

Jó riasztószer a repülő hangyák ellen, ha házi készítésű spray-t készítünk. Ez álljon egy rész mosogatószerből és két rész vízből, plusz egy vagy két csepp borsmentaolajból. Ezt a keveréket tegyük egy permetezős palackba. Bárhol, ahol a hangyát látjuk, permetezzünk belőle!

Emellett ha szúnyoghálót használunk az ajtónál, és a repedéseket, réseket lezárjuk, akkor meg tudjuk akadályozni, hogy bejussanak a házba.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás