Atlantisz, Eldorádó... – Szerinted is elvesztek ezek a birodalmak? Itt az igazság!

Atlantisz, Eldorádó, Agharta, Avalon, Cibola, Lemuria...Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.14.
Atlantisz Eldorádó Artúr király

Évszázadok óta kutatja az emberiség az elveszettnek hitt, misztikus birodalmakat. Rengeteg expedíció indult, hogy megtalálják ezeket a civilizációkat. De vajon tényleg léteztek? Ennek járt utána a Fanny magazin a Bors nyomán!

1. Atlantisz

Atlantis,,The,Lost,Underwater,City.,3d,Illustration.
Fotó: bkkillustrator / Shutterstock

A történetét szinte mindenki ismeri: tízezer évvel ezelőtt egyetlen éjszaka alatt tűnt el a Föld színéről Atlantisz szigete egy földrengés és az azt követő szökőár következtében. Számos kutató állítja: valóban létezett, de a pontos helyét máig homály fedi. Van, aki úgy véli, Antilia szigete a bizonyíték, mely a 15. századi portugál térképeken tűnt fel, majd később el. Az ókori filozófus Platón szerint tíz király uralkodott ott, a palotáiban pedig meleg folyóvíz folyt.

2. Eldorádó

Fotó: Wikipedia

Mikor a spanyol konkvisztádorok a 16. században betörtek Mexikóba, hallottak egy városról, amely színaranyból épült, és egy Eldorádó nevű papkirály volt az uralkodója. Francisco Pizarro borzasztó vérontás árán leigázta Perut és az inkákat. Talált is némi aranyat, ám sok haszna nem származott belőle, mert végül 1541-ben kivégezték. Bár vannak adatok, amelyek alátámaszthatják az aranyváros létezését, megbízható tények nincsenek.

3. Agharta

3d,Illustration,Rendering.,Hollow,Earth,Legendary,Kingdom,Agartha,Located,In
Fotó: Oscar Collica / Shutterstock

Úgy tartják, a Föld középpontjában található város, amely bonyolult alagútrendszerrel kapcsolódik a bolygó négy sarkához. Lakosai békeszeretőek, akik próbálják ellensúlyozni a felszínen élők természetét. Az ezotéria is hisz Agharta létezésében, eszerint az atlantisziak menekültek el Ázsiába, ahol járatokat építettek a Himalája alá, és türelmesen várják, hogy egyszer ismét felbukkanhassanak és átvehessék az irányítást.

4. Avalon

Fotó: Wikipedia

A legenda szerint ezen a szigeten készült Artúr király kardja, az Excalibur, és a camlanni csata után ide hozták Artúrt, hogy felépüljön. Egyes elképzelések szerint a király nem halt meg, ma is várja, hogy visszatérhessen népe élére. 1190 óta Avalont Glastonburyvel azonosítják, ahol az apátságban élő szerzetesek állítólag megtalálták az uralkodó maradványait.

5. Cibola

Fotó: YouTube / YouTube

A 16. században spanyol konkvisztádorok kutattak az Arany hét városa után. Az első expedíciót 1539-ben indította Antonio de Mendoza. Egy ferences pap, aki szintén résztvevő volt, azt állította, a távolban megpillantotta Cibola egyik városát, ám nem mert belépni, mert félt, hogy megölik. 1540-ben aztán Francisco Vázquez de Coronado is útnak indult 350 spanyol katonával, de a két éven át tartó kutatás kudarccal végződött.

6. Lemuria

Fotó: Wikipedia

Állítólag a tenger nyelte el, s most az Indiai- vagy a Csendes-óceán mélyén fekszik. A lemuriaiak óriási, emberszabású majmokhoz hasonló teremtmények voltak, telepatikus képességekkel. Akadt olyan szerző, aki egyenesen azt állította, az emberiség Lemuriáról származik, amely egykor Hawaiitól a Húsvét-szigetekig és Fidzsiig terjedt. A feltételezések szerint 12 ezer évvel ezelőtt semmisült meg egy hatalmas földrengés során, és a tenger mélyére süllyedt.

7. Brazil-sziget

Fotó: Wikipedia

A középkorban született legenda szerint Írország délnyugati partjainak közelében helyezkedik el, ám ahogy mind pontosabbak lettek a felfedezések, a helye egyre bizonytalanabbá vált. A szigetről azt tartják, sűrű köd takarja, és hétévente csak egyetlen napra látható. Ma már inkább úgy gondolják, a Porcupine-zátonyról van szó, amely valóban létezik, és Írországtól kétszáz kilométerre nyugatra található.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás