Így maradhatsz fitt és friss egész nap, csak pár ételt kell felvenned a repertoárodba.
A mai rohanó világban nagyon fontos, hogy pengeéles legyen a memóriánk és erős maradjon az idegrendszerünk a nap folyamán. Ehhez hatalmas támogatást ad az, hogy milyen ételeket eszünk. Íme 8 fantasztikus csipegetnivaló, amitől megőrizhetjük az ép eszünket.
A szőlő színezőanyaga, az antocián javítja a vérkeringést, még a legvékonyabb erecskékben, így az agyat behálózó számtalan kapillárisban is. Ezáltal az egész test oxigénellátása javul, és fokozódik a szellemi teljesítőképesség.
A csonthéjas magvak első osztályú B-vitamin-forrás. Stabilizálja az idegeket, de fontos szerepet tölt be a szürkeállomány egészségének fenntartásában is. A legjobb a kesudió, a dió és a makadámdió a mindmegette.hu szerint.
A narancs mint vitaminbomba mindenki számára ismert, de a C-vitaminon felül nyomelemekben is gazdag. A benne található folsav egyszerre közreműködik a vörösvértestek termelésében, és segíti a véroxigén-áramlást. Kutatások szerint az Alzheimer- és a Parkinson-kór gyógyításában is szerepet játszik, hiszen segíti a sejtmegújulási folyamatokat.
A paradicsom likopint és karotint tartalmaz, amelyek fokozzák a sejtképzési folyamatokat.
Rengeteg benne a C-vitamin, ami erősíti az immunrendszert. Az E-vitaminnal együtt fontos szerepet tölt be a test méregtelenítésében, így megóvja az idegrendszert és az agyat a káros anyagoktól.
A banán erősíti az idegrendszert, és növeli a test szerotoninszintjét, így hozzájárul a jókedv megőrzéséhez. Magnézium- és szénhidráttartalma miatt kiváló étkezések közti harapnivaló.
A B12-vitamin egyik legfontosabb forrása a joghurt, ez a vitamin azért nagyon fontos, mert az idegrendszerünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Ha csökken a szintje, koncentrációzavar, fáradékonyság jelentkezik.
A brokkoli ugyan sokak számára nem a legvonzóbb még a zöldségek között sem, de fantasztikus vitaminbomba: az A-, B- és C-vitamin-, illetve a karotintartalma is magas. Ezeket az értékes anyagokat úgy őrizheted meg az elkészítés során, ha csak finoman párolod, és nem főződ teljesen puhára – szól a Mindmegette tanácsa.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre