Itt van 8 étel, amitől megmarad a józan eszed





Így maradhatsz fitt és friss egész nap, csak pár ételt kell felvenned a repertoárodba.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.08.
Módosítva: 2024.02.08.
joghurt idegrendszer méregtelenítés szerotoninszint gyógyítás

A mai rohanó világban nagyon fontos, hogy pengeéles legyen a memóriánk és erős maradjon az idegrendszerünk a nap folyamán. Ehhez hatalmas támogatást ad az, hogy milyen ételeket eszünk. Íme 8 fantasztikus csipegetnivaló, amitől megőrizhetjük az ép eszünket.

szőlő, bor, szüret, fesztivál, must,
Fotó: Pexels.com

 

1. KÉK SZŐLŐ

A szőlő színezőanyaga, az antocián javítja a vérkeringést, még a legvékonyabb erecskékben, így az agyat behálózó számtalan kapillárisban is. Ezáltal az egész test oxigénellátása javul, és fokozódik a szellemi teljesítőképesség.

 

2. OLAJOS MAGVAK

A csonthéjas magvak első osztályú B-vitamin-forrás. Stabilizálja az idegeket, de fontos szerepet tölt be a szürkeállomány egészségének fenntartásában is. A legjobb a kesudió, a dió és a makadámdió a mindmegette.hu szerint.

 

3. NARANCS

A narancs mint vitaminbomba mindenki számára ismert, de a C-vitaminon felül nyomelemekben is gazdag. A benne található folsav egyszerre közreműködik a vörösvértestek termelésében, és segíti a véroxigén-áramlást. Kutatások szerint az Alzheimer- és a Parkinson-kór gyógyításában is szerepet játszik, hiszen segíti a sejtmegújulási folyamatokat.

 

4. PARADICSOM

A paradicsom likopint és karotint tartalmaz, amelyek fokozzák a sejtképzési folyamatokat. 

 

5. SÁRGA HÚSÚ PAPRIKA

Rengeteg benne a C-vitamin, ami erősíti az immunrendszert. Az E-vitaminnal együtt fontos szerepet tölt be a test méregtelenítésében, így megóvja az idegrendszert és az agyat a káros anyagoktól. 

 

6. BANÁN

A banán erősíti az idegrendszert, és növeli a test szerotoninszintjét, így hozzájárul a jókedv megőrzéséhez. Magnézium- és szénhidráttartalma miatt kiváló étkezések közti harapnivaló.

 

7. NATÚR JOGHURT

A B12-vitamin egyik legfontosabb forrása a joghurt, ez a vitamin azért nagyon fontos, mert az idegrendszerünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Ha csökken a szintje, koncentrációzavar, fáradékonyság jelentkezik.

 

8. BROKKOLI

A brokkoli ugyan sokak számára nem a legvonzóbb még a zöldségek között sem, de fantasztikus vitaminbomba: az A-, B- és C-vitamin-, illetve a karotintartalma is magas. Ezeket az értékes anyagokat úgy őrizheted meg az elkészítés során, ha csak finoman párolod, és nem főződ teljesen puhára – szól a Mindmegette tanácsa.





 





Ezeket olvastad már?
Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Figyelem! A Te hangodat is klónozhatták, ha elkövetted ezt a hibát a telefonoddal

Figyelem! A Te hangodat is klónozhatták, ha elkövetted ezt a hibát a telefonoddal

A négyéves fiam gyűlöli a feleségem főztjét: hogy vessek véget az állandó családi viszálynak?

A négyéves fiam gyűlöli a feleségem főztjét: hogy vessek véget az állandó családi viszálynak?

Ezek a csillagjegyek örülhetnek! Párkapcsolatok helyrehozásában segítenek az égiek

Ezek a csillagjegyek örülhetnek! Párkapcsolatok helyrehozásában segítenek az égiek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás