Elképesztően könnyű és finom ez a nyári desszert.
Már az ínycsiklandozó finomság nevének hallatán is összefut a nyál az ember szájában: kókuszos túrógombóc. Gáspár Bea Instagram-oldalán osztotta meg a könnyű nyári desszert receptjét, mely kapcsán megjegyezte: édesítővel is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
5 db tojás,
50 dkg túró,
20 dkg kókuszreszelék,
10 dkg búzadara,
5 db vaníliás cukor,
csipet só
Elkészítése:
A túrót a csipet sóval és 4 db vaníliás cukorral robotgép segítségével összekeverem.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek 1 db vaníliás cukorral, a sárgáját pedig hozzáadom a túrós keverékhez.
A túrós keverékbe kerül még a 10 dkg búzadara, és a kókuszreszelékből két maréknyi, az kb. a 20 dkg kókuszreszeléknek a tizedrésze, vagyis 20 g. Azt is szépen összekeverjük a robotgéppel, majd végül a tojásfehérjét is hozzáadjuk és hagyjuk pihenni kb. egy fél órát.
Addig egy edényben vizet forralunk, vigyázat, mert nem lobogó vízben kell kifőzni a túrógombócot, mert akkor szétesik, hanem épphogy gyöngyözzön a főzővíz!
Majd a maradék kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani, de csak épphogy, amíg a kókusz jó illatos nem lesz.
Gombócokat formázva a vízben kifőzzük a túrógombócokat.
Lecsöpögtetve a pirított kókuszreszelékbe hempergetjük, a végén én áfonyaszósszal tálaltam, de lehet csokiöntet is, vagy a hagyományos tejföl szósz, ahogyan éppen ti is szeretitek! Jó étvágyat!
– írta Bea asszony az Instagram-oldalán.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre