
Így készül el egy íncsiklandó sajtkel!
A tavasz közeledte szélesre tárja a lehetőségek kapuját, hogy ne csak a húsbázisú táplálkozásban gondolkodjunk. Ehhez még kapóra jöhet az is, hogy csak egy fej kelkáposzta, némi ilyen-olyan sajtmaradék és tojás van otthon. Hát, legyen akkor egy rakott kel – sajttal és tojással!
1 fej kelkáposzta
1 pohár tejföl (450 g)
sajtdarabkák (nekem kecskesajt golyók, lila hagymás sajttekercsmaradék és pesztós sajtrudacska volt otthon)
4 tojás
só
őrölt fűszerkömény
olívaolaj, kókuszzsír vagy kacsazsír
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
A kelkáposztát levelekre bontottam és egy nagy fazékban, sós vízben leforráztam. Lecsepegtetés után a levelek felét szétterítettem egy kizsírozott jénai sütőtál aljára, és ráhelyeztem az ilyen-olyan sajtdarabokat, majd a kerek tálban arányosan elhelyezve, beleütöttem a 4 tojást nyersen.
Az egészet betakartam a kellevelek másik felével. A tetejére ráöntöttem a pár csepp olívaolajjal kikevert, sózott tejfölt, amibe az összenyomott fokhagyma is került. Rádobáltam a kimaradt sajtvéget, és be a sütőbe. Légkeveréssel – de lehet alsó-felső sütéssel is –, 160 fokon kb. fél óra múlva kész lett az ebéd.
Szélsőséges nap jön, de minden jegyben lesz egy közös pont.
Hatalmas kockázatokkal jár ez az új őrület.
Te vajon közéjük tartozol?
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.