
Sajtkel: alias rakott kel – hús és rizs helyett sajttal, tojással – Képgaléria fázisfotókkal
Így készül el egy íncsiklandó sajtkel!
A tavasz közeledte szélesre tárja a lehetőségek kapuját, hogy ne csak a húsbázisú táplálkozásban gondolkodjunk. Ehhez még kapóra jöhet az is, hogy csak egy fej kelkáposzta, némi ilyen-olyan sajtmaradék és tojás van otthon. Hát, legyen akkor egy rakott kel – sajttal és tojással!

Hozzávaló
1 fej kelkáposzta
1 pohár tejföl (450 g)
sajtdarabkák (nekem kecskesajt golyók, lila hagymás sajttekercsmaradék és pesztós sajtrudacska volt otthon)
4 tojás
só
őrölt fűszerkömény
olívaolaj, kókuszzsír vagy kacsazsír
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)

Elkészítés
A kelkáposztát levelekre bontottam és egy nagy fazékban, sós vízben leforráztam. Lecsepegtetés után a levelek felét szétterítettem egy kizsírozott jénai sütőtál aljára, és ráhelyeztem az ilyen-olyan sajtdarabokat, majd a kerek tálban arányosan elhelyezve, beleütöttem a 4 tojást nyersen.

Az egészet betakartam a kellevelek másik felével. A tetejére ráöntöttem a pár csepp olívaolajjal kikevert, sózott tejfölt, amibe az összenyomott fokhagyma is került. Rádobáltam a kimaradt sajtvéget, és be a sütőbe. Légkeveréssel – de lehet alsó-felső sütéssel is –, 160 fokon kb. fél óra múlva kész lett az ebéd.
Fodor Erika konyhájából: Sajtkel

Top hírek

Megérkezett az influenza szezon: ebből a 9 jelből tudhatod, hogy te is megbetegszel
Ha időben észreveszed a jeleket, mentheted a helyzetet.

A Mérleg Hold felkavarja az állóvizet – néhány csillagjegy nehéz nap elé néz

5 szokás, ami meggátol, hogy valóban sikeres legyél
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre