Így készül el egy íncsiklandó sajtkel!
A tavasz közeledte szélesre tárja a lehetőségek kapuját, hogy ne csak a húsbázisú táplálkozásban gondolkodjunk. Ehhez még kapóra jöhet az is, hogy csak egy fej kelkáposzta, némi ilyen-olyan sajtmaradék és tojás van otthon. Hát, legyen akkor egy rakott kel – sajttal és tojással!
1 fej kelkáposzta
1 pohár tejföl (450 g)
sajtdarabkák (nekem kecskesajt golyók, lila hagymás sajttekercsmaradék és pesztós sajtrudacska volt otthon)
4 tojás
só
őrölt fűszerkömény
olívaolaj, kókuszzsír vagy kacsazsír
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
A kelkáposztát levelekre bontottam és egy nagy fazékban, sós vízben leforráztam. Lecsepegtetés után a levelek felét szétterítettem egy kizsírozott jénai sütőtál aljára, és ráhelyeztem az ilyen-olyan sajtdarabokat, majd a kerek tálban arányosan elhelyezve, beleütöttem a 4 tojást nyersen.
Az egészet betakartam a kellevelek másik felével. A tetejére ráöntöttem a pár csepp olívaolajjal kikevert, sózott tejfölt, amibe az összenyomott fokhagyma is került. Rádobáltam a kimaradt sajtvéget, és be a sütőbe. Légkeveréssel – de lehet alsó-felső sütéssel is –, 160 fokon kb. fél óra múlva kész lett az ebéd.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre