Megdöbbentő felfedezés, mi köze a víznek az energiaitalhoz?





Komoly teszt eredményét közölték, sokan meglepődtek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.23.
Módosítva: 2023.03.23.
víz energiaital

Március 22-én ünnepeltük a víz világnapját. Sokunk képzetében úgy él, hogy a víz fogyasztása egészséges, igaz, amíg az energiaitalok káros hatásairól sokat lehet olvasni, arról kevesebbet, hogy mi az a maximum, amit a vízből egy nap fogyaszthatunk.

Végzetes diéta desztillált vízzel
Fotó: Dunántúli Napló

Az alaptézis,  hogy napi két liter víz fogyasztása elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. 
A magyarhirlap.hu írásában pontos számítás van arról, mennyi az egészséges vízbevitel. A testsúlyunkat (kilogrammban) meg kell szorozni 40-nel, ha 30 évnél fiatalabbak vagyunk, 35-tel ha 30 és 55 év közöttiek vagyunk és 30-cal ha elmúltunk 55 évesek. Az így kapott számot osszuk el 96-tal, és megkapjuk a napi folyadékszükségletet deciliterben.

Nagy kérdés azonban, hogy mi van az energiaitalokkal. Ezek is vízből, a funkciójuk azonban a hidratálás helyett az energia és az éberség biztosítása.
Nos, világ eddigi legnagyobb kutatása – amelyet az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 66 531 emberen végzett el – tekinthető a leghitelesebb szakmai véleménynek, amely szerint a napi 400 mg-ot nem meghaladó koffeinfogyasztás nem aggályos egy egészséges felnőtt számára. 

Ez azt jelenti, hogy napi 3-4 dobozzal sem okozunk kárt a szervezetünkben.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás