Ha nem lesz változás, eltűnik az emberiség





A cím talán kissé pontatlan, arról van szó ugyanis, hogy előbb-utóbb szó szerint el fogunk fogyni. Hogy mindez hogyan lehetséges, mikor épp a napokban lépte át az emberiség a 8 milliárdot?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.20.
Szörnyű jövő

A válasz nagyon egyszerű és egyben rémisztő is: lassan megszűnik a férfiak termékenysége. Sajnos egy ideje tényként kell kezelni, rohamtempóban csökken a férfiak termékenysége. Az eddig is tudható volt, hogy a fejlett nyugati országokban napi szintű a probléma, ám a rettentő dolog csak most derült ki, hogy a probléma Ázsiát sem kíméli, sőt Közép-Afrikát sem. Olyannyira, hogy immár a világ összes területén érzékelik a gondot. Most egy friss tanulmány a kérdést 53 ország adatainak alapján vizsgálta, és sajnos a spermiumszám romlása mindenütt megfigyelhető. Az átlagos szám mostanra 49 millió/milliliter körül alakul, miközben ötven éve ez az adat még 100 millió/milliliter volt. A csökkenés mértéke ráadásul a közelmúltban nagyobb volt, mint a távolabbi időkben, ez pedig különös aggodalomra ad okot.

Nagy veszély a meddőség – Fotó: Shutterstock

A csökkenés ugyanis előrevetíti azt is, hogy 40-50 év múlva a földön több lesz a meddő férfi, mint a termékeny – és ebből a szempontból a spermiumok minőségét még csak nem is vizsgálták, holott ez a tényező jelentősen beleszól a vetélés, a koraszülés és a genetikai gondok kialakulásának lehetőségébe is.

Igen, aki olvassa ezt a cikket rögvest azt kérdezi, rendben, de mindennek mégis mi az oka. A rossz hír az, hogy az okot egyelőre nem tudják pontosan megmondani a tudósok. A legtöbben azonban egyetértenek azzal, hogy a vegyszerek, a szmog, a műanyagokból kioldódó anyagok és sok más romboló környezeti tényező az, amely ilyen mértékben gátolja a spermiumtermelést, többek közt azzal, hogy már az anyaméhben is képesek károsítani a magzatokat. Íme tehát egy rettentő következmény, amelyért úgy tűnik, ismét a környezetszennyezés a felelős. A megoldás azonban még akkor is erősen összetett, ha valóban „csak” a környezetszennyezés okozza a változást, hiszen a tápanyaghiányos állapotok – melyeket a fent említett romboló hatások válthatnak ki – visszafordítása nem annyira egyszerű, a szennyezés visszafogása pedig bár évek óta terítéken van, sikerességét tekintve messze elmarad a várakozásoktól.





Ezeket olvastad már?
Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás