RETRO RÁDIÓ

Így eszik a párod? Sokat elárul valódi személyiségéről

Azt gondolhatnánk, hogy az olyan rögzült szokások, mint például a gyors vagy lassú evés, nem jelentenek semmit, pedig ezek a mozzanatok is árulkodóak lehetnek.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.07.17. 14:30
jelek evés személyiség étkezés módja szokás viselkedés

A legtöbben észre sem vesszük, hogy étkezési szokásaink bepillantást engednek személyiségünkbe. Nagyon úgy tűnik, hogy szigorú összefüggés van étkezésünk módja és viselkedésünk között. A legizgalmasabb az egészben, hogy ösztönös szokásról van szó, így nagyon kicsi az esélyünk, hogy leplezni tudjuk valódi énünket.

Forrás: Pixabay

A legárulkodóbb talán a fogyasztás tempója – írja a Bright Side. A lassú étkezés bosszantó is lehet, hisz mindig várni kell vacsorapartnerünkre. Ugyanakkor azok, akik nem rohannak tányérjuk kiürítésével, életük minden pillanatát sietség nélkül szeretnék élvezni. Ezt a mintát követik a munkahelyükön és magánéletükben. Munkatársaikat ez azért bosszanthatja, hogy lassan végeznek el egy-egy feladatot.

A gyors étkezők soha nem mulasztanak el egyetlen határidőt sem, sőt általában egy vagy két nappal hamarabb is végeznek feladataikkal. Nagyon versenyképesek és mindig rohanásban vannak, ami miatt néhány fontos pillanatot el is szalaszthatnak életükben.

Egy válogatós személy ritkán rendel úgy az étteremben, hogy ne tegyen fel valamilyen kérdést, netán kérje egyes összetevők elhagyását vagy hozzáadását. Az ilyen típusú emberek nagyon biztonságban érzik magukat a komfortzónájukban. Csak olyan munkákat vállalnak, amelyet már jól ismernek, és nem kockáztatnak, mert tartanak a kudarctól. Ugyanakkor lelkesen tanulnak, nem félnek kérdéseket feltenni.

Akik sokáig rendezgetik az ételt a tányérjukon, mindent rendben tartanak és szervezettek. Munkahelyükön teljes mértékben ellenőrzésük alatt tartják feladataikat, otthonuk valószínűleg makulátlan. Attól viszont dühbe gurulhatnak, ha a dolgok nem a terv szerint alakulnak. Ha pedig a párod minden alkalommal, amikor étterembe megy, a legfurcsább, legbizarrabb ételt rendeli, akkor általában szeret kockáztatni és nem fél attól, hogy kudarcot vall.

Ezeket olvastad már?
Megsúgják a csillagok, ez az 5 csillagjegy a legszenvedélyesebb szerető

Megsúgják a csillagok, ez az 5 csillagjegy a legszenvedélyesebb szerető

Így lesz tökéletes a húsvéti sonka – 7+1 tuti tipp

Így lesz tökéletes a húsvéti sonka – 7+1 tuti tipp

Hatalmas szenvedély ébred ebben a csillagjegyben ma valaki iránt

Hatalmas szenvedély ébred ebben a csillagjegyben ma valaki iránt

Ha te is ezt szoktad reggelizni, súlyos veszélyben van az egészséged

Ha te is ezt szoktad reggelizni, súlyos veszélyben van az egészséged

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás