RETRO RÁDIÓ

Minden megváltozik? Ezekre figyelmzetetnek a gazdasági szakemberek

Lehetünk munkavállalók vagy cégvezetők, a Forbes szakértője szerint rengeteg változásra kell készülnünk az elkövetkezendő évekbenMegosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.26.
webshop home office közösségi média üzlet

Rengeteget olvashattunk arról, sőt a saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy az elmúlt egy év a gazdaságot milyen nagy mértékben befolyásolta. A Forbes szakértője, Bernard Mall összegyűjtött néhány olyan szempontot és trendet, ami megítélése szerint a járvány után is alapjaiban megváltoztatja az üzleti modelleket.

Szükség van egyáltalán irodára?

A járványhelyzet miatt rákényszerültünk, hogy otthonról végezzük a munkánkat. A munkaadóknak ehhez ki kellett dolgozniuk ehhez azokat a feltételeket és folyamatokat, amelyekkel zavartalan maradthatott a cég működése. Ennek kapcsán azonban sokan rádöbbentek, hogy így a dolgozók még hatékonyabbak lettek. Bernard Marr úgy gondolja, a jövőben a vállalatok sokkal eredményesebbek lehetnek, ha a munkafolyamatok egy részét továbbra is homeoffice-ban végzik majd az alkalmazottak, hiszen így jelentős költséget spórolhatnak meg.

Automata munkafolyamatok

2021-ben az egyik legkiemelkedőbb üzleti trend a munkafolyamatok automatizálása lesz. A cégeknek át kell gondolniuk, hogy melyek azok a munkafolyamatok, amelyekhez nem kell feltétlenül humán erőforrás. A raktárokban, ellátási láncokban már alkalmaznak olyan programokat, amelyek automatizálják a folyamatokat, de említhetjük az önvezető autókat, teherautókat és teherhajókat, valamint azokat a chatbotokat, amelyek maguktól feldolgozzák a megrendelő kéréseit. Mall úgy gondolja, hogy az ehhez hasonló programokat a hivatalnokoknak, orvosoknak és ügyvédeknek is alkalmazniuk kell majd.

Peking, 2020. szeptember 26.
Toyota e-Palette önvezetõ jármû a Pekingi Nemzetközi Autószalonon 2020. szeptember 26-án. A koronavírus-járvány kezdete óta ez az elsõ nagy ipari és kereskedelmi vásár a világon.
MTI/EPA/Vu Hong

Virtuális felületek alkalmazása

A cégek nagy részének meg kellett tanulnia, hogy a webshopokon keresztül úgyis eladják a termékeiket, hogy a vásárlók személyesen nem mennek a boltokba, így virtuálisan kellett meggyőzniük őket, hogy vegyék meg. Ezt egy újra gondolt és az addiginál sokkal figyelemfelkeltőbb, fantáziadús digitális felületekkel érhették el, amelyeket a jövőben is fejleszteniük kell, hiszen az emberek megtapasztalták az internetes rendelések kényelmét.

Gondoljuk át a határokat!

2020-ban nagyon sok vállalkozásnak helyben kellett találnia beszerzési forrásokat, hiszen a járvány összezavarta a nemzetközi ellátóláncok és ügyfeleik kapcsolatát. A cégek és a vevők is tartottak a Kínából érkező áruktól nem beszélve arról, hogy a távol keletről és az Egyesült Államokból rendelt termékek szállítási határideje bizonytalan lett. A szakértő szerint a jövőben több olyan cég lesz, amely ezen tapasztalatok alapján továbbra is helyi gyártóktól vásárol és így egyre többeknek éri meg, hogy újra elkezdjenek termelni.

Fotó: Shutterstock

Közösségi média nélkül nem létezünk

A pandémia alatt a cégek leginkább a közösségi média felületén tudták elérni az ügyfeleiket és ez 2021-ben sem lesz másképpen. Ha a felszínen akarnak maradni, akkor ezeket a tartalmakat kell fejleszteniük és olyan szakembereket kell alkalmazniuk, akik ezeket a felületeket a leghatékonyabban tudják működtetni. Emellett meg kell találniuk azokat az influencereket is, akik eljuttathatják a termékeiket vagy szolgáltatásaikat a vevőkhöz vagy felhasználókhoz.

 

 

 

Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

A 47 éves Emőke másfél hónap alatt 7 kilót fogyott, pedig többet eszik, mint előtte

A 47 éves Emőke másfél hónap alatt 7 kilót fogyott, pedig többet eszik, mint előtte

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás