
Egyes ételek is ronthatják az emlékezőképességünket.
Sokszor szétszórt vagy, vagy alapvető dolgok nem jutnak eszedbe? Esetleg már mindent fel kell írnod, különben biztosan elfelejted a dátumokat, vagy az emberek nevét? Nem biztos, hogy a figyelemhiány, vagy a túl sok információ miatt gyengébb a memóriád, mint korábban, lehet, hogy a rossz táplálkozás teszi tönkre az emlékezőképességedet!
A MindMegette gasztroblog szedte össze azokat az élelmiszereket, amelyeket gyorsan érdemes eltüntetni az étrendből, ha sokáig szeretnél friss és jó memóriával rendelkezni!
A transzzsírokban gazdag étrend állandó gyulladásban tartja a szervezetet. Ez károsítja az ereket, ami akadályozza az agy vérellátását.
A túl sok hozzáadott cukrot tartalmazó ételek a glükóz felhalmozódásához vezethetnek, ami rossz hatással lehet az agy memóriaszabályozásért felelős területére. Ezért kerülendők a cukros italok, valamint a túlzott édességfogyasztás.
A feldolgozott élelmiszerek tele vannak mesterséges adalékanyagokkal, ráadásul magas a só-, cukor- és zsírtartalmuk egyaránt, miközben nem tartalmaznak kellő mennyiségű tápanyagot a szervezet számára. Mindemellett a nagy mennyiségű fogyasztásuk a depresszió kialakulásában is szerepet játszhat.
A túlzott alkoholfogyasztás is káros hatással lehet a memóriára. Egy tanulmány szerint azoknál, akik hetente több mint 14 egységnyi italt fogyasztanak, nagyobb a demencia kialakulásának esélye – írja a Ripost.
A finomított lisztből készült ételek, mint a kenyér, a tészta vagy a péksütemények gyors vércukorszint-emelkedést okoznak. Ez hosszú távon a kognitív képességek hanyatlásához, például a memória romlásához vezethet.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre