Jövőre itt az időalapú BKK jegy, 60 percig utazhatunk vele





Közösségi oldalán szavaztatta meg a Budapesti Közlekedési Központ a közösségi közlekedéssel utazókat, hogy 30, 90 vagy 60 perces jegyet vennének-e szívesebben. A többség a 60 perces jegyre voksolt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.07.
közlekedés

A 60 perces jegy volt a legnépszerűbb a BKK szavazásán, a cég most úgy nyilatkozott, az időalapú, okostelefonon váltható jegyet a jövő év elején vezetnék be. Arról még nincs konkrét elképzelés, hogy mindez miként néz majd ki.

 

Az egyórás jeggyel nem kell majd minden átszálláskor új jegyet érvényesíteni. Tarlós István korábbi főpolgármester és Pintér Sándor belügyminisztermég 2019 tavaszán írt alá megállapodást, amely szerint e-személyivel, hallgatói kártyával, valamint utazási kártyával már 2020 végén lehetett volna időalapú jegyet venni - elevenítette fel az Index.

2022-ben már lesz 60 perces jegy

A BKK-t a Telex kereste meg és kérdezett rá, hogy mit szűrtek le az októberi szavazásból, valamint hogy mikor és milyen időalapú jegy bevezetése várható. A BKK válaszában közölte: előreláthatóan a jövő év, vagyis 2022 elején érkezhetnek az első időalapú mobiljegyek.

Debrecenben már működik

Az időalapú mobiljegyet Debrecenben már bevezették. A városban az előre megváltott jegyek 350 forintba, a járművezetőnél váltottak 450 forintba, az új, 60 perces jegyek pedig 400 forintba kerülnek.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás