RETRO RÁDIÓ

Több mint 96 százalékban a kormány állja a metrófelújítást, Karácsony mégis panaszkodik





A hétvégén átadták az M3-as metró vonalán a felújított Kálvin tér, Corvin-negyed és Klinikák állomásokat, és ezen a szakaszon újra járnak a szerelvények.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.17.
Budapest szépül

Vitézy Dávid a közösségi oldalán üdvözölte az eredményt. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy a tervezését még 2013-ban indították útjára, a kivitelezés pedig 2017 őszén indult (a Tarlós-féle városvezetés alatt). Az M3-as metró rekonstrukciója 217 milliárd forintba kerül, amelyet teljes egészében a kormány finanszíroz: 70 milliárd forintot a központi költségvetésből, 147 milliárdot pedig az erre a célra elkülönített európai uniós forrásból. A főváros saját költségvetéséből az akadálymentesítésre költ: 5,6 milliárd forintot az állomásokon, illetve a Határ úti aluljáró teljes akadálymentesítésére és felújítására további 2,1 milliárdot. Azaz a 3-as metró felújításának költségeit ilyenformán 217:7,7 arányban – azaz 96,5%-ban – a kormány biztosítja. Az észak–déli metróvonal a budapesti metróhálózat leghosszabb vonala – emlékeztetett a vezérigazgató, aki maga is tevékeny részt vállalt a projekt 9 évvel ezelőtti elindításában.

A 3-as metró felújítása 217 milliárd forintba kerül – Fotó: Magyar Nemzet

Karácsonyék szerint a kormány „kivérezteti a fővárost”

A főpolgármester a választások előtt unalomig ismételt mantrája, miszerint a kormány kivérezteti a fővárost, szinte minden ponton megdőlt. Miközben a kormány sorra adja át az újabbnál újabb tereket és épületeket, a főváros vezetése még a legfontosabb „látványprojektjeivel” sem halad. A fővárosi vezetés másfél éves időhúzás után fogott bele a Lánchíd – az előző vezetés által már teljesen előkészített – felújításába, még 5 milliárd forinttal többe is került. De alaposan elcsúsztak a Blaha Lujza tér felújításával is – 400 millióval többért, de kevesebb tartalommal. Eközben a sorozatos átgondolatlan lezárások miatt mindennapos gigadugók alakultak ki a fővárosban. Eközben a kormány 9 nagy közparkot újított fel, köztük az Orczy-kertet, a Millenárist, a Múzeumkertet és a Margitszigetet. A Városligetben megépült a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum, a zöldfelület pedig 60 százalékról 65 százalékra nőtt.

Hétvégén három újabb állomást vehettek birtokba az utasok – MTI/Balogh Zoltán




Ezeket olvastad már?
Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás