Szentkirályi Alexandra: a Horn Gyula sétányt nevezzük át Pesti srácok sétányra

Szentkirályi Alexandra a Fővárosi Közgyűlés elé viszi az ügyet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.24. 20:45
Szentkirályi Alexandra Pesti Srácok Horn Gyula

Szentkirályi Alexandra új poszttal jelentkezett a közösségi oldalán. A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint át kellene nevezni a Horn Gyula sétányt Pesti srácok sétányra – és azt is részletesen elárulta a kiírásában, hogy miért.

IMG_5079
Szentkirályi Alexandra / Fotó: Pesthy Marton

❗ Hősök csak a barikádok egyik oldalán álltak! A hősök a pesti srácok voltak, Horn Gyula pedig a kommunista karhatalom embere.

📜 Magyarországon törvény tiltja, hogy közterület olyan személy nevét viselje, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett.

‼️ Ma mégis Horn Gyula nevét viseli egy budapesti sétány és nem a pesti srácok emléke előtt tiszteleg.

➡ Karácsony Gergely és a balliberális fővárosi közgyűlési többség korábban úgy döntött, hogy a jogszabályi tiltás ellenére is Horn Gyuláról neveznek el egy XIII. kerületi sétányt. Idén nyáron a Fővárosi Törvényszék pontot tett a kérdésre: jogsértő, hogy közterület egy karhatalmista nevét viselje.

📍 A törvényesség helyreállítása alapvető feladat. De ennél többel tartozunk! Erkölcsi minimum, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek állítsunk emléket és ne azoknak, akik velük szemben - a barikádok másik oldalán - a magyar szabadság ellen fogtak fegyvert.

❌ A Fővárosi Közgyűlés elé visszük, hogy a törvényt és a magyar szabadság forradalmát is sértő Horn Gyula sétányt nevezzük át Pesti srácok sétányra, mert a magyar szabadság és a pesti srácok ellen elkövetett, soha meg nem bánt bűnök alól senkit nem lehet felmenteni – Horn Gyulát sem.

🇭🇺 Tisztelet a hősöknek! Mert hősök, csak a barikádok egyik oldalán álltak és állnak ma is!

– írta a közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.

Itt lehet megtekinteni Szentkirályi Alexandra posztját:









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás