Szándékos gyújtogatás: drámai részleteket derítettünk ki a havannai lakástűzről – Fotók a helyszínről!

Egy tízemeletes panelban csaptak fel a lángok a XVIII kerületben. A Havanna lakótelepen élők szerint szándékosan gyújtogatott valaki.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.14.
Módosítva: 2024.10.14.
tűz albérlő havanna rendőrség tűzoltók

Október 14-én, hétfőn késő délelőtt tűz ütött ki Budapest XVIII. kerületében, a Havanna lakótelepen. A Havanna utcában található tízemeletes épület legfelső szintjén egy főbérlő lakása kapott lángra. Információink szerint szándékos gyújtogatás történhetett, mert a lakásban több helyen, a konyhában és a nappaliban is felcsaptak a lángok.

tűz, Budapest, Havanna lakótelep, Havanna utca, rendőrség, mentők, tűzoltók, katasztrófavédelem
Tűz ütött ki a Havanna lakótelepen, az egyik panel 10. emeleti lakása égett ki 
Fotó: Metropol

Lángok a Havanna lakótelepen 

A Metropol információi szerint a Havanna utca 74-es szám alatt található épületben kigyulladt lakásban az albérlő, a lakás tulajdonosa, valamint egy másik albérlő is lakott. A helyszínre kiérkező 3 tűzoltóautó, melyek közül egy létrás, valamint a mentő és az 5 rendőrautó pillanatok alatt biztosította a helyszínt.

A lakók szerint a tüzet a Havanna lakótelepen a lakásban élők közül okozhatta valaki, mert nézeteltérése volt a tulajdonossal, azaz a főbérlővel. Az ott élők pedig abból következtettek erre, hogy a lakásban két különböző helyen, a konyhában és a nappaliban is oltani kellett. Bár a tűz keletkezésének okát még nem tudni, azt majd a szakértői vizsgálat állapítja meg.

A szomszédoktól úgy tudjuk, hogy az egyik albérlő elment otthonról és ezután nem sokkal keletkezett a tűz a konyhában és a nappaliban. Ekkor már csak a másik albérlő és a tulajdonos volt otthon.

tűz, Budapest, Havanna lakótelep, Havanna utca, rendőrség, mentők, tűzoltók, katasztrófavédelem
A tűzoltók 3 autóval érkeztek a helyszínre Fotó: Metropol

Az oltás idejére a villanyt és a gázt kikapcsolták az épületben. Úgy tudjuk, hogy egy hölgynek oxigénre volt szüksége, melyet a helyszínen meg is kapott, valamint egy kislányt a karjában vitt ki valaki az épületből. 

A katasztrófavédelem kora délutáni közleményéből kiderült: „Mintegy két négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak egy társasház tizedik emeleti lakásában, a XVIII. kerületi Havanna utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók egy porral oltóval megfékezték a tüzet, a végleges oltást egy vízsugárral fejezték be, és megkezdték a lépcsőház átszellőztetését. A beavatkozás idejére tizenhat lakó hagyta el ideiglenesen a házat.”

Egyesek szerint az oltás miatt előfordulhat, hogy néhány lentebbi lakás némiképp elázik. Az emberek visszaengedését ugyanakkor már a történtek után nem sokkal megkezdték, így komoly veszélyről nem lehet szó. Nagyjából délután egy órára már a helyszínt is sokan elhagyták és többen visszajutottak a lakásukba.

Tudomásunkra jutott továbbá, hogy nem ez volt az első eset, hogy a két albérlő egyike gondot okozott volna az ott élőknek. A szomszédok állítása szerint gyakran részegek, hangoskodnak és összetűzésbe keverednek a tulajdonossal, valamint az ott élőkkel.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás