„Senki sem tehet már semmit” – üzent az anyuka, aki fiát és férjét is elvesztette

Nehéz időszakot élt át az anya és lánya.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.10.13.
Módosítva: 2024.10.13.
tragédia szervdonor család

A lelkes brit sportoló, Tom 2015. december 9-én halt meg, 22 évesen, miután helyi klubjában edzés közben egy jégkorongütővel tarkón ütötték, ami agyvérzést okozott nála. Közvetlenül Tom temetése után, 2015. december 21-én a családapánál agydaganatot diagnosztizáltak és végül őt sem tudták megmenteni.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Összetört a család Fotó: unsplash.com

Lisa Wilson, akinek lánya, Pippa most 29 éves, így emlékszik vissza a tragédiára: 

Az apukánk azt mondta, senki sem tehet már semmit Tomért, de van valami, amit Tom tehet másokért. Azt mondták nekünk, hogy Tom aláírta a szervdonor-nyilatkozatot anélkül, hogy szólt volna nekünk. A szüleink végső hozzájárulása kellett, hogy mi történjen a testével, és ők hallgattak a megérzéseikre és teljesítették Tom kívánságát. Ezzel 50 életet mentett meg.

A 11 éves Fatima májelégtelensége végstádiumú volt, mielőtt megkapta volna az elhunyt Tom szervét. Egy 69 éves férfi pedig új szívet kapott és ezzel egy esélyt az életre. Nem lehetnek hálásabbak, hogy még életben vannak – írja a Mirror. Közvetlenül Tom temetése után az apa az orvosok szerint sztrókot kapott. A további vizsgálatok agydaganatot tártak fel, ezért kemoterápiába kezdett, de aztán szepszis alakult ki nála, aminek következtében 2016. február 20-án, 63 évesen elhunyt.

Az a néhány hónap egyszerűen szörnyű volt, egyik veszteség sem tűnt valóságosnak. Két temetést kellett megszervezni, és kitalálni, hogyan tudnánk tovább folytatni Pippával

– nyilatkozta a megtört édesanya.

Furcsa, hogy a tudat, hogy Tom szervei több életet is megmentettek, de örülök, hogy másokban tovább élhet. Ez adott erőt a legsötétebb órákban. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy döntsenek úgy, mint a fiam, és mentsenek meg annyi életet, amennyit csak tudnak.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás