Meg ne edd, ha ilyet vettél: fontos figyelmeztetést adott ki a NÉBIH

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Auchan Magyarország Kft. is visszahívott extrudált bio kölesgolyót a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.19. 11:50
termékvisszahívás NÉBIH szalmonella

A hivatal emlékeztet arra, hogy szerdán már hasonló bejelentést tett a Kifli.hu Shop Kft., majd csütörtökön a Biopont Kft. is. A visszahívás mindhárom cég esetében a 75 grammos, sajtos-hagymás ízesítésű, 2025. január 22-i, február 27-i és március 17-i minőségmegőrzési idejű extrudált bio kölesgolyóra vonatkozik.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a terméket.

A Biopont Kft. pénteken a 75 grammos sajtos-hagymás bio cirok-golyót is visszavonta a forgalomból, szintén szalmonella lehetséges jelenléte miatt. Az intézkedés a 2025. június 16-i minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik.

A termék illusztrációs képe / Fotó: auchan.hu

A hatóság honlapján ismerteti, hogy a szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes lehet.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás