"Reménykedem benne, hogy neki is lesz egy angyala" – Új esélyt kapott az életre a 80 kilós kutya

Bár veszélyesnek nyilvánították Hugót, Kinga így sem adta fel a reményt. A 80 kilós kutya egy második esélyt kapott a Noé Állatotthontól.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.10.05. 11:30
kutyatartó óriási NOÉ Állatotthon kutya

A csodálatos kutyadoki, Cesar Millan szerint nem is a kutyákat kell képezni és megnevelni, hanem a kutyatartó embert megtanítani arra, hogyan kezelje igazi falkavezérként a kis kedvencét. Ezt manapság már egyre több ember vallja, valamiért mégis ha bármilyen probléma adódik, azonnal a négylábú kerül a célkeresztbe.

kutya
A 80 kilós kutya örökre viseli a bélyeget  Fotó: Noé Állatotthon Alapítvány

Hugó, az óriási 80 kilós amerikai bully örök életére megpecsételődött. Ő ugyanis egy hivatalosan is veszélyesnek nyilvánított kutya, mert bántotta előző gazdáját. Ennek ellenre a Noé Állatotthon Alapítvány, pontosabban Schneider Kinga nem volt hajlandó lemondani az ebről.

Nem ismerjük a körülményeket, de ami történt tény. Emiatt megkapta a határozatot és ezután jött volna a következő határozat a kötelező kiírtásáról. A borzasztó tragédiában neki hatalmas szerencséje volt, mert a soproni gyepmesteri telep gondozói megismerték, megfigyelték, megszerették és segítséget kerestek neki.

– írta Kinga a közösségi oldalon.

Kinga bízik benne, hogy egyszer Hugó is szerető családban élhet  Fotó: Noé Állatotthon Alapítvány

Egy kutya is megérdemli a második esélyt

Hála nekik Hugó kaphatott egy új esélyt, Kinga számára pedig nem is volt kérdés, hogy magához veszi a szelíd óriást.

Megszereztük a tartási engedélyt. A tulajdonosa a Noé Állatotthon Alapítvány lett, viszont a veszélyes eb állattartója jelenleg jogilag csak természetes személy lehet, így lett Hugó az én kutyám… 

– folytatta.

A 80 kilós házikedvenc már hét hónapja megfigyelés alatt van. Ez idő alatt egyetlen rossz gondolata, mozdulata sem volt.

Hihetetlen kedves, mosolygós, játékos, halk szóval irányítható kutya. Bántott valakit nagyon, ami miatt ott a bélyeg rajta örökre. Nem látogatható, csak ránk számíthat. De valahol mélyen reménykedem benne, hogy esetleg mégis lehet neki is egy angyala, aki a bélyegével, a múltjával együtt felvállalná, én segítek minden engedélyt a tartásához elintézni. 

– zárta gondolatait Kinga.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás