Brutális kutyatámadás Pécelen: kórházba szállították az édesanyát, súlyos a sérülése

Mónika és édesanyja két kiskutyájukat vitték sétálni. Napi szinten többször megfordultak ezen a környéken, és sosem gondolták volna, hogy kutyatámadás áldozatai lesznek.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.09.15.
Módosítva: 2024.09.15.
kutyatámadás Kiskutya Pécel kórház édesanya

Felháborító esetről számolt be egy fiatal lány a „Péceliek” Facebook-csoportban. Ő és édesanyja két kisebb kutyájukat sétáltatták, amikor kutyatámadás áldozatai lettek. A felelőtlen állattartó uszította rá a családra a kutyáját, mert azok arra kérték, hogy rakja pórázra az ebet. Az anyuka kórházba került, és az egyik kutya is megsérült. A történtek után a támadó kutya gazdája szó nélkül továbbsétált.

kutyatámadás
Kutyatámadásra hívják fel a figyelmet az egyik péceli csoportban – Fotó: Facebook/Péceliek

Tegnap reggel Anyukámmal és két kiskutyánkkal sétáltunk, amikor váratlanul mögénk került egy fiatal srác egy fekete rottweilerszerű, kb. 40 kilós kutyával. A kutya szabadon volt, póráz és szájkosár nélkül. A mi kiskutyáink közvetlenül a lábunknál haladtak, azonnal felkaptam a két kutyát, Mézit és Lilit, és kértem a gazdát, hogy fogja meg a kutyáját, mire ő ránk uszította a kutyáját, aki vicsorogva ugrott fel rám

– kezdte el mesélni a történetet Mónika.

Elmondása szerint a kutya tulajdonosa elégedetten nézte a jelenetet, és esze ágában sem volt rászólni a négylábúra. Amikor látták, hogy tényleg nem fogja megzabolázni a kutyáját, megpróbáltak elrohanni onnan.

Mi próbáltunk elmenekülni, de a kutya jött utánunk, folyamatosan támadott. Többször kiabáltam, hogy »Fogd meg a kutyádat!«, de hiába. Anyukám elesett és megsérült, elejtette Lilit, és a nagy kutya elkapta, megharapta

– folytatta.

Mónika ezután Mézivel a kezében rávetette magát Lilire, hogy a testével védje a két kistestű négylábút. 

A nagy kutya vicsorogva ugrált, és ki akarta rántani alólam a kutyákat. Eközben a »gazdi« csak állt és nézte, nem szólt rá, nem fogta meg. Felnéztem rá, és kiabáltam, fogd már meg, amire azt mondta, hogy »Miért fogjam meg, ez a természet rendje!«

– árulta el.

Mónika anyja kórházba került a kutyatámadás miatt

Mónika édesanyja eközben még mindig a földön feküdt sérülten. Végül a gazda nagy kegyesen megfogta a kutyáját, és elindult szó nélkül a játszótér felé.

„Lili, akit megharapott a kutyája, menekült, és visítva futni kezdett az úton. Egy férfi látta ezt, és próbálta megfogni, de nem sikerült, sokkos állapotban rohant a patak felé. Közben mi elértünk az autónkhoz, Mézit bedobtam és rohantam Lili után” – részletezte.

A kutyatámadás miatt Mónika anyja kórházba került, több hétig sem dolgozni, sem vezetni nem fog tudni. A kiskutya, aki sokkos állapotba került, végül orvosi ellátásra szorult, illetve Mónika is megsérült, miközben próbálta védeni házi kedvenceit az őrjöngő állattól.

Ez a senkiházi a kutyájával fájdalmat és traumát okozott Anyukámnak, nekem és a két kiskutyánknak. Amikor Anyukám kiabálta, hogy eltört a keze, hátat fordított, és bemutatott neki. Miután a játszótérnél sikerült megfognia a kutyáját, ment, mint aki jól végezte dolgát...Vigyázzatok magatokra és a kutyáitokra!

– zárta gondolatait Mónika.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás