Gyomaendrődi tragédia: népszerű magyar zenész az egyik áldozat

A két férfi egy lakócsónakban hunyt el szén-monoxid-mérgezésben. Egyikük, B. László népszerű dobos volt, akit egész Győrben ismertek. A gyomaendrődi tragédia áldozatait százak gyászolják.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.24. 20:00
gyomaendrőd tragédia szén-monoxid mérgezés zenész gyász

Mint arról a Metropol is beszámolt, a gyomaendrődi tragédia kedden (október 22.), kora délután történt a Hármas-Körösön: aznap ugyanis egy vízen lebegő lakócsónakban két holttestet találtak. Információink szerint a baljóslatú csónakot egy horgász szúrta ki, aki azonnal értesítette a hatóságot, és megpróbálta partra vonszolni a ladikot. 

gyomaendrődi tragédia
Százak gyászolják a gyomaendrődi tragédia áldozatát, Lacát. A férfi népszerű alakja volt a magyar zenei életnek – Fotó: Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szén-monoxid-mérgezésben hunyt el a gyomaendrődi tragédia két áldozata

A lakócsónakot, amiben két eszméletlen utast találtak, végül a tűzoltóság emberei vontatták egy közeli horgásztanyára. Bár mindent megtettek az áldozatokért, életüket már nem lehetett megmenteni. Hamarosan kiderült, hogy halálukat tragikus baleset okozta: a férfiak ugyanis vélhetően egy gázrezsót indítottak be a lakócsónakban, amitől megfulladtak.

– A lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött, amely elhasználhatta a lakótér levegőjét, a bent lévő két ember életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni. A tragédia pontos okát és körülményeit a hatóság vizsgáljaközölte a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a gyomaendrődi eset után. 

Népszerű dobos volt az áldozat

A történtek után a helyi horgászok és az áldozatok családja összeomlott. A két horgász gyakorlott pecás volt, senki nem érti, hogyan történhetett meg a tragédia. Most azonban kiderült, hogy a tragédia után a magyar zenei élet is feketébe borult: az egyik áldozat, B. László ugyanis Győr-szerte híres dobos volt. A férfi a helyi Hoppáré nevű zenekar dobosaként játszott, az együttes népszerű volt a helyi zenei életben: heti rendszerességgel léptek fel bárokban, kulturális esteken és különböző programokon. Laca a zenekar egyik alapító tagja volt, a végzetes mérgezés előtt nem sokkal pedig még boldogan és önfeledten zenélt a színpadon a társaival: 

Ma egy barátunk elköltözött Istenhez. Nagyon fog hiányozni. Vele kezdtük a Hoppárét és pár napja még együtt játszottunk. Isten veled, Laca...

– búcsúzott tőle összetörten a zenekar. A férfit most százak gyászolják: 

Laca, ez a hír felfoghatatlan... Az égi zenekar legendája, ha van ilyen, az lehet most a vigaszom. Búcsúzom, Laca, jó volt Veled egy színpadon

– írta egy zenésztársa.

„Kérlek, vegyél megbízható szén-monoxid-jelzőt”

Másik barátja emellett mindenkinek könyörög: használjanak szén-monoxid-jelzőt: 

– Pár napja ismét elhunyt egy ismerősöm szén-monoxid-mérgezésben. Ezúttal egy motorcsónakból átalakított lakóhajóban... Komolyan, hány ilyen tragikus halálesetnek kell még történnie, hogy észbe kapjunk? 

Kérlek téged, hogy ha gázzal fűtesz, van konvektorod, gázzal főzöl vagy a fürdőben gázzal csinálsz meleg vizet, akkor vegyél 1-2 megbízható szén-monoxid-jelzőt!

– kérte a férfi egy másik ismerőse. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás