Így élte túl az érdi család a borzalmas októberi tűzesetet: megrázó részletekről beszélt az anyuka

Egy nagy durranásból tudták, hogy óriási a baj. Az érdi családnak most mindent újra kell kezdenie.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.24. 07:30
Érd tűzeset adomány család gyűjtés

Kétszintes családi ház vált lakhatatlanná abban a tűzesetben, ami után az érdi családnak el kellett hagynia egykori otthonát. Szinte pillanatokon múlt, hogy a házban tartózkodó 9 ember mindegyike épségben kijutott.

Érd, tűzeset, család, érdi család, tűzkárosult, adomány, gyűjtés
Az érdi család 9 tagja az utolsó pillanatban menekült meg a tűztől és a füsttől Fotó: Olvasói fotó

A Metropol korábban beszámolt róla, hogy 2024. október 5-én szombaton 16 óra körül kigyulladt egy érdi család otthona. Most azonban az ott élőktől tudtuk meg, hogy mi történt pontosan, azon a szörnyű napon.

A tetőtérben egy nagy durranást hallott a nővérem menye, aki épp zuhanyzott és szinte azonnal érezte a füstöt, ezért rögtön lerohant szólni, hogy nagy baj van

– mondta el a Metropolnak Jenei Eszter Szabina, aki családjával akkor is ott tartózkodott. Szabina nővére és a fia ezután azonnal felrohant az emeletre, ahol ekkor már a tűzzel találták szemben magukat. Néhány vödör vízzel próbálták is eloltani, de a füst olyan gyorsan terjedt szét, hogy érezték, esélyük sincs.

Lerohantak és segítettek kijönni a kerekesszékes édesapámnak, édesanyámnak és a gondozás alatt álló öcsémnek, miközben én hívtam a tűzoltókat

– tette hozzá Szabina, aki 8 családtagjával együtt tartózkodott az épületben.

„Az érdi és a törökbálinti hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral eloltották a lángokat Érden, ahol egy száz négyzetméteres családi ház beépített tetőszerkezetében egy szoba és a fürdőszoba, valamint a fürdő feletti padlástér égett a Kerékgyártó utcában. Az egységek mellett Szigetszentmiklósról egy vízszállító, a fővárosból egy létraszer is az esethez érkezett. A házban kilencen laktak, az elsődleges információk szerint nem lesz szükség lakosságvédelmi intézkedésre” – olvasható a Katasztrófavédelem közleményében.

Érd, tűzeset, család, érdi család, tűzkárosult, adomány, gyűjtés
A tűzoltók közel két órán át küzdöttek a tűzzel - emlékezett vissza Szabina Fotó: Olvasói fotó

A tetőtér szinte teljesen megsemmisült. A nővéreméknek konkrétan mindene odalett. Az oltás miatt pedig az alsó szint is elázott

– folytatta Szabina, miközben azt mesélte, hogy nemcsak a szobák, hanem a bennük lévő berendezési tárgyak is tönkrementek. A családnak ugyan volt biztosítása a házra, az azonban még sokáig is eltarthat, mire megkapják a pénzt. Addig ráadásul meg kellett húzniuk magukat valahol.

„Már az első pillanatoktól sok segítséget kaptunk, többek között az Érdi Budo Akadémiától, akiknek ezért örökké hálásak leszünk” – hangsúlyozta az ideiglenesen Érdligetre költözött édesanya, akinek a családja csupán november elejéig maradhat ott, ahol most szállásolták el őket.

Jelenleg leginkább anyagi támogatásra lenne szükségünk, mert a szüleim, az öcsém és a nővérem nem maradhatnak itt velünk, ezért nekik bérelniük kell majd egy lakást

– hívta fel a figyelmet Szabina, aki éppen ezért csak a legszükségesebb dolgokra költ a történtek óta.

Itt támogathatod a tűzkárosult érdi család tagjait

Név: Jenei Eszter Szabina

Közlemény: „adomány”

Bankszámlaszám: 10403758 - 86755552 - 87841005

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás