Rohantak a tűzoltók: tragédia történt csütörtök este Újpalotán - fotó

Kigyulladt egy nyolcadik emeleti panellakás, a lakóját már nem lehetett megmenteni, a férfit meghalt. Égett a szoba, hatalmas volt a füst...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.27. 04:00
Módosítva: 2024.09.27. 12:19
XV. kerület halálos lakástűz tűz kigyulladt

Rémülten rohantak többen is az utcára szeptember 26-án csütörtökön este a XV. kerületi Zsókavár utcában, miután szirénázó tűzoltók, mentősök és több rendőrkocsi sietett a tízemeletes panelsorokhoz, a főutca és a villamossínek mellé, ahol az egyik lakás égett, méghozzá hatalmas füstfelhő kíséretében.

égett
Vélhetően az egyik szobában keletkezett a tűz, ami kicsi területen, de nagy lángokkal égett. A bent élő férfit már nem lehetett megmenteni   Fotó: Metropol

Információink szerint az egyik panelház nyolcadik emeleti lakásban lobbant fel a tűz, az ablakon keresztül pedig valósággal ömlött ki a füst. A helyiek sokkot kaptak, többen az erkélyükön, míg mások az utcán nézték végig a tűzoltók hősies harcát. 

Tűz ütött ki egy nyolcadik emeleti lakásban, Budapest XV. kerületében, a Zsókavár utcában. Öt négyzetméterre terjedt ki a tűz, amihez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek egy vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A rajok jelenleg utómunkálatokat végeznek, melynek során átszellőztetik a társasházat 

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A helyszínre a mentők is kiérkeztek, azonban úgy tudjuk, hogy a lakás tulajdonosán már nem tudtak segíteni: a tűzoltók már csak a holttestét tudták kiemelni, az életét már a gyors segítség sem tudta megmenteni.

A Metropol a környékbeliektől azt hallotta, hogy a lakásban egy idős, nyugdíjas férfi élt egyedül, többen is ismerték a környéken. Hozzátették, hogy a nyitott ablakon olyan borzalmas füstfelhő áradt kifelé, hogy azt hitték, az egész lakás lángokban áll, így nagyon meglepődtek, amikor megtudták, hogy csupán egy pici helyen pusztított a tűz. Többen ezért úgy gondolták, hogy meglehet: ágyban dohányzás okozhatta a végzetes kimenetelű tüzet, míg a helyszínen többen azt pletykálták: nem tartják kizártnak, hogy maga, a tulajdonos okozhatta a tüzet, méghozzá szándékosan. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy mi okozta a tragédiát, erre vélhetően majd a tűzvizsgálat és a rendőrségi vizsgálatok adnak választ.

Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. "Az esettel összefüggésben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit - válaszolta lapunk kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás