Elképesztő részletek a budapesti robbanásról – Megszólalt a gyógyszergyár

Jó hír: semmilyen veszélyes anyag nem került a levegőbe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.23. 15:15
X. kerület robbanás gyógyszergyár katasztrófavédelem tűz

Robbanás és tűz keletkezet hétfő reggel Budapesten, az EGIS gyógyszergyár Kerepesi úti épületében a X. kerületben – tudta meg a Ripost. A lap értesülései szerint a balesetben két ember sérült meg, őket a mentők kórházba szállították. A Ripost megkereste a gyógyszergyárat, melynek tájékoztatása szerint egy oldószer miatt ütött ki a tűz, melyet a dolgozók oltottak el. A helyszínre kiérkezett a katasztrófavédelem is: a tűzoltók lezárták, kiürítették és átvizsgálták a környéket. A lap úgy tudja: a mérések alapján semmilyen veszélyes anyag nem került a levegőbe.

Robbanás és tűz volt egy budapesti gyógyszergyárban hétfő reggel, a mentők, a rendőrség és a tűzoltók is rohantak a helyszínre (Fotó: Gé – Képünk illusztráció)

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. Keresztúri úti telephelyén szeptember 23-án reggel a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer meggyulladt, amelynek következtében két személy megsérült

– közölte a Riposttal az Egis Gyógyszergyár Zrt.

A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, veszélyes anyag nem került a környezetbe. A helyszínhez a vállalat létesítményi tűzoltói és más mentőegységek is kiérkeztek. A baleset körülményeit szakembereink a hatóságokkal együtt jelenleg is vizsgálják, az érintett személyek orvosi ellátása még tart. A telephely környékén lakók és dolgozóink biztonságát az esemény nem veszélyezteti

– tájékoztatta a lapot a gyár. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Ripost megkeresésére közölte: a történteket büntetőeljárás keretei között vizsgálják. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás