Pontosan nyolc éve történt: két rendőr sérült meg a Teréz körúti robbantásban

Napra pontosan 8 éve történt a nagykörúti robbantás vagy ahogy sokan máig hívják, a terézvárosi robbantás. Az elkövető egy taxist és két rendőrt sebesített meg életveszélyesen egy házi készítésű bombával.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.24.
Módosítva: 2024.09.24.
ez lesz ma robbantás Teréz körúti robbantás

8 éve történt a Teréz körúti robbantás

2016. szeptember 24-én 22 óra 36 perckor, a Teréz körút 4. szám alatti, felújításra előkészített, üres üzlethelyiség bejáratánál robbantott az elkövető. A detonáció következtében egy taxisofőr könnyebben, Vantara László rendőr törzsőrmester súlyosan, Andirkó Szabina rendőr törzsőrmester életveszélyesen megsérült. Másnap az országos rendőrfőkapitány bejelentette, a merénylet célpontja egyértelműen a közelben járőrszolgálatot teljesítő két rendőr törzsőrmester volt, a szerkezet pedig házi készítésű szögbomba lehetett. A feltételezett elkövetőt egy hónapi nyomozás után, 2016. október 19-én Keszthelyen fogták el – írja a Wikipédia.

teréz körúti robbantás
Napra pontosan 8 éve történt a nagykörúti robbantás  Fotó: Veres Viktor/Mediaworks-archívum

Ma egy időre leáll a Telekom nagy része

Az informatikai rendszereinek ütemezett karbantartása miatt 2024. szeptember 24-én kedden 20 órától várhatóan 2024. szeptember 25-én szerdán 12 óráig a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu és az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesz elérhető. Jelentős változás ezenfelül az is, hogy a rendszerint 21 óráig nyitva tartó üzletek is egy órával hamarabb, 20 órakor bezárnak.

Zuglóban szúnyoggyérítés lesz

Szeptember 24-én lesz a következő szúnyoggyérítés Zuglóban, napnyugta után. Nem megfelelő időjárás esetén 25-én és 26-án ugyanabban az időszakban végeznek szúnyogirtást a Tengerszem utca–Szuglói körvasút sor–Komáromi út által határolt területen – olvasható a kerület honlapján. Azt kérik, hogy a szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat gyűjtsék össze a lakosok, vagy takarják le, a kezelés alatt és az azt követő 1 órában tartsák zárva az ajtókat, ablakokat és kapcsolják ki a szellőztető- berendezéseket.

A II. kerületben gázvezetéket építenek

2024. szeptember 24. és várhatóan október 30. között gázvezeték-építési munkát végeznek a Bimbó út Alsó Törökvész úti és Tapolcsányi utcai csomópontok környezetében a II. kerületben. A munkavégzés ideje alatt a Bimbó úton a munkaterület mellett csak egy sáv lesz járható, a forgalmat váltakozó irányban jelzőlámpa fogja irányítani. A munkálatokhoz kapcsolódóan ideiglenesen egyirányúsítják a Bimbó út Alsó Törökvész út és Árvácska utca közötti szakaszát az Árvácska utca felé.

Szeptember 24-e Szent Gellért napja is

Az itáliai származású szerzetes volt az első magyar vértanú. Szent István király szolgálatában Imre herceg nevelője és a csanádi püspökség megszervezője volt. 1023-ban Bakonybélbe vonult vissza, ahol remeteként több könyvet is írt. 1030-ban István Gellértre bízta a csanádi püspökség megszervezését, aminek társaival együtt becsülettel eleget is tett. Mindvégig az istváni életmű megszilárdításán és továbbvitelén fáradozott. István halála után a keresztény és az európai értékrend védelmében szembe került Aba Sámuellel, akinek 1044-ben Csanádon a húsvétra tervezett koronázását megtagadta, a hatalommal szembeszállva megjósolta a pogánylázadást, a király halálát és saját maga vértanúságát.

A világ leghíresebb bábjainak megalkotója is ezen a napon született

Jim Henson amerikai bábos, producer, filmrendező, a Muppet Show és a Szezám utca egyik megalkotója éppen ma lenne 88 éves. James Maury „Jim” Henson Muppették és a Szezám utca mellett még olyan nagy sikerű filmek fűződnek a nevéhez, mint a Labirintus David Bowie-val, vagy a Sötét kristály.

Marad a nyárias meleg

A köpönyeg.hu keddi előrejelzése szerint a túlnyomórészt napos időt nyugat felől érkező vastagabb felhőtömbök szakíthatják meg, amelyekből akár zápor is kialakulhat, de marad a 25 fok körüli nyárias meleg. Éjszakára sem hűl le túlságosan a levegő, így 14 fok várható hajnalban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás