Nem hiszed el mit tettek a garázsban talált 36 éves Skodával – Galéria

Aki túrára, sőt egy körútra adja a fejét egy csaknem 40 éves KGST-autóval azt biztos kinevetik, azonban egy felvidéki magyar család ennél is nagyobbat gondolt, sőt tett. Egy retró Skoda járművel ugyanis stílusosan körbeutazták Csehországot.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2024.09.15.
Módosítva: 2024.09.15.
Skoda csehország komárom túra család

Csehországi kaland egy Skodával? Az ötlet a komáromi Bujna Zoltántól származik, aki szereti a kihívásokat, hiszen korábban egy kerékpárral járta be Közép-Ázsiát, majd ugyanígy Szlovákiát körbe. 2017-ben vásárolt egy garázst, amihez járt egy kitűnő állapotú 1988-ban gyártott Skoda 120-as. Ám a gépcsodát alig használta és a felesége feltette neki a nagy kérdést: nem kéne eladni? Belátta társa igazát, ám úgy döntött előtte egy felejthetetlen útra indul vele.

Városnézésekre is jutott idő a Skodával  Fotó: Csehország körbe Skodával/Facebook

Mivel a jó öreg Skodát Mladá Boleslavban gyártották, gondoltam, vigyük vissza a csehekhez, meg amúgy is, ha elromlik, arrafelé biztosan könnyű találni hozzá szakít meg alkatrészt

 – fogalmazott Zoltán, aki édesapjával és fiaival indult útnak. Mindenkinek fontos feladata volt, hiszen az idősebbik Bujna Zoltán (65) másodsofőr, a nagyobbik fiú, Dani (10) fedélzeti írnok, míg a kisebbik srác, Marci (7) lámpa- és zárfelelős volt, azaz neki kellett arra ügyelnie, hogy amikor az autót leteszik, minden ajtó zárva, a lámpák lekapcsolva maradjanak. A négyes útját végig lehetett követni a Facebookon

Az út menti pihenőhelyek gyakran szálláshelyként szolgálták a négyest  
Fotó: Csehország körbe Skodával/Facebook

Augusztus 24-én este 7 órakor indult el Komáromból a csapat, akik aznap a cseh határig jutottunk. Vadkemping, kastélyok, hajók, főzés a szabadban, illetve látogatás a sziklavárosban, múzeumok, gyalogtúrák sőt még egy lengyel, német és osztrák kitérő is belefért az útba. A Skoda mindent kibírt, erdei utakat, meredek emelkedőket, nem lehet rá panasz. Az autót lépten-nyomon nosztalgikus visszaemlékezéssel csodálták meg csehek, már arrafelé is ritkaság ez a modell.

Végül 2333 kilométer megtétele után érkeztünk meg szeptember 1-jén pontosan oda, ahonnan indultunk. A 36 éves autónk kilométerórája ekkor 62 833-at mutatott

 – fejtette ki Zoltán, aki arról is mesélt lapunknak, hogy a jármű innentől eladó és bízik benne, hogy olyan lesz az új tulajdonosan, aki szeretni, óvni és félteni fogja ez a tiszteletre méltó régiséget.

„Úgy érzem, kihoztuk belőle a maximumot, a fiúk pedig örökre a szívükben hordják majd a közös élményt a papával és a farmotoros skodrival” - zárta a Csehország körbe Skodával túra kitalálója. 

Galériánkban megnézheted a kalandos túra legjobb pillanatait: 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás