Ma több helyen is féláron adják a pizzát: ezt kell hozzá tenni!

Tavaly rendezték meg először az eseményt, és a nagy sikerre való tekintettel idén is megtartják. Ma lesz a Nápolyi Pizzériák Éjszakája!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.19. 06:30
ez lesz ma kossuth pizza

Ma tartják a Nápolyi Pizzériák Éjszakáját

2024. szeptember 19-én ismét együtt pizzázunk országszerte, Zalától Baranyáig. 18.00–23.00 óráig, a kijelölt éttermekben/pizzériákban, ünnepi, 50%-os áron lehet pizzákat kóstolni az ország több pontján, így a fővárosban is. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal előjegyzési rendszerrel igyekeznek a szervezők gördülékenyebbé tenni, hogy mindenki a kinézett pizzázójában ehessen. Időpontot itt lehet foglalni a kiválasztott pizzériába.

222 éve született Kossuth Lajos

Kossuth Lajos 1802 szeptember 19-én született. A nemzeti függetlenségért, a feudális kiváltságok felszámolásáért, és a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott XIX. századi küzdelem legnagyobb alakja volt. Nevéhez fűződött az Iparegylet megalakítása, valamint a gazdasági önállóság előmozdítására az első magyar Iparműkiállítás megszervezése. Kezdeményezője volt a Magyar Kereskedelmi Társaság, a Gyáralapító Társaság és a Védegylet megalakításának. 1848. március 17-től ő volt a gróf Batthyány Lajos vezette első magyar felelős kormány pénzügyminisztere, majd 1848 októberétől a Honvédelmi Bizottmány elnöke. A kormány lemondása után, 1848 novemberétől a végrehajtó hatalom a Bizottmányra szállt, amely őt választotta elnökévé. Így a szabadságharc alatt döntő befolyást gyakorolt az események menetére.

96 éve ezen a napon láthatta a közönség Mickey-t

A Mickey Mouse című filmet 1928. szeptember 19-én mutatták be. Az Ub Iwerks által rajzolt eredeti Miki egér a „Willie a gőzhajó” című filmben debütált először. Ekkor még drótvékony végtagjai voltak és gonosz jelleme; macskákat és nőket kínzott. Későbbi formájában kikerekedett és kedvesebb lett.

Ötzit is ezen a napon találták meg

Ötzi nem más, mint egy több ezer éves mumifikálódott férfi, akit 1991-ben találtak meg az Alpok Ötz-völgyi gleccserében, Ausztria és Dél-Tirol határvonalán találták. Ötzi egy similauni férfi volt, testét pedig jelenleg a bolzanói Városi Múzeumban őrzik.

Ma is három helyen lesz véradás a fővárosban

  • 07.00–19.00 óra között a Közép-magyarországi RVK Intézetben (1113 Budapest, Karolina út 19–21.)
  • 12.00–18.00 óra között a Duna Plazában az I. emeleti Posta mellett (1138 Budapest, Váci út 178.)
  • 12.00–17.30 között pedig a Sugár Üzletközpont II. emeletén (1148 Budapest, Örs vezér tere 24.)

Szép, őszi idő lesz ma

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön a többórás napsütést változó felhőzet zavarja, zápor csak néhol alakul ki. Élénk marad az ÉK-i szél. Kellemes kora őszi időnk lesz délutánonként 20-25 fokkal.

Itt lép fel a MÁV szimfonikus zenekara

A MÁV Szimfonikus Zenekar évadnyitó hangversenye szeptember 19-én, este 19.00 órakor lesz a Zeneakadémián. A Fenséges vizeken című izgalmas műsorban Haydn, Ravel és Debussy remekművei szerepelnek, így egy igazán egyedi este várja a zenekedvelőket. Itt kerül átadásra az Év zenésze-díj is, aminek nyerteséül idén a társulat titkos szavazással Farkas Olívia csellóművészt és szólamvezetőt választotta. További részletek a koncerttel kapcsolatban itt olvashatók.

Kezdődik a Zsinagógák Hete is

2024. szeptember 19.–október 7. között az elmúlt évekhez hasonló, nagyszabású programokkal és számos különlegességgel kerül megrendezésre idén is a Zsinagógák Hete. A vidéki helyszíneket is magába foglaló rendezvénysorozat idején az érdeklődők ismét betekintést nyerhetnek a hazai zsidó közösség életébe és megismerhetik közösségi tereket. A részletes programok itt találhatók.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás